Wednesday, 14 August 2013

cerita raya 2013

Assalamualaikum....

Selamat hari raya la ye korang..
maaf zahir batin
kot terkalau aku ade wat salah..
bahasa yang xkene sepanjang aku menaip..
cakap 2 xla..sebb blog ni menaip je..
baru sempat nk mengwish...
raya sibuk kan..korang pun ntah jenguk ntah x blog aku ni..
**ayat nk sedih..

Baru sempat nak meng-update blog..
xde cite lain la kalau bulan-bulan raya ni..
korang pun dah abis kot cite pasal raya korang ..yang aku baru nak terhengeh2 cite..
xpela kot...sama je deh...hok mane sempat jela deh cito nya..
**sejak ramai kawan baru (kat tmpat keje) orang pantai timo nie dok kecek kelante ganu jeloh...
haha..saba jelah...hikhik...

Raya tahun aku dan family x bekmpul semua..
2 orang dah kawen kan..
jadinya giliran kali nie rumah mertua diorang..
tinggalnya pagi raya..
mak,abah,aku dan adik..

cadang raya ni kitorang nk raya kat selangor..
rumah nenek mak ayah aku kat sana..
lgpun dua2 abg aku mertua diorang kat sana je..
boleh la nk bjumpa..

Tapi apa boleh buat kita hanya merancang
Allah yang menentukan nya..
aku xdapat nak cuti lama2..
walaupun cuti 5 hari..
xsempat aku nk mengulang alik dr kajang- pahang-selangor-pahang semula-kajang balik..
sebabnya aku yang akan drive bawak family aku..mungkin banyak masa akan dihabiskan di jalan je..
xde rezeki namanya..

walaupun kami hanya berempat je..kemeriahan tetap rasa jugak..
tapi agak kelam kabut jugak la..sebb selalu aku dan kakak ipar aku yg kan siapkan juadah raya..
mak aku sibuk siapkan tempahan kuih raya orang..kadang 2 pagi rya baru siap..syukur rezeki mak ayah aku..

Raya kali ni pun juadah x semeriah raya2 tahun lepas..
kami sempat buat :
soto-menu utama
rendang ayam
rendang kerang
ketupat- tempah je
nasi impit
air laici jelly

2 je kot..gambar xsempat nk snap2..

                  FAMILY CIK AYIESHA SANI- biru turquoise




















                                  RAYA KEDUA-pink belacan
                                 
     RAYA KETIGA-royal blue

Pictures of Beautiful Islands