Tuesday, 28 August 2012

Cerita Raya Part 1

Assalamualaikum..

Tahun pertama beraya dengan blog..
Happy + teruja
baca entry-entry blog orang..
syok sbenarnya beraya bersama blog sebab dapat brkongsi 
suasana raya kita..

Tang mana nak start dulu pun aku xtau..
sbenarnya memang banyak entry aku nak tulis 
semua pasal raya..
tapi x boleh nak tulis semua
mesti kene ada bahagian-bahagiannya..
kalau x pening orang nak baca..
Alkisah sapatutnya entry ni dari raya pertama lagi..
tapi disbabkan memang aku agak busy..
sampai bil bband pun lupa nak bayo..kan dah kene potong..
ptang tadi baru settelkan..
dan Alhamdullilah sekarang baru boleh update blog...ngeh!happy!
 orang lain cerita pasal raya aku pun nak cerita jugak pasal raya aku...
baru adil kan...hehe..

1 syawal @ pagi raya

Dah menjadi kebiasaan pagi raya kami sekeluarga bermaaf-maafan..
dan untuk kali ni..semua berkumpul belah sini..


Starting dengan abang aku yang sulung..gamba agak ko!..

   
Abang aku yang kedua pulak..




Diikuti isteri abang-abang aku serta anak-anaknya..


turn aku..sempat posing abah aku..
selamat hari raya bah..maaf zahir batin..


mak...selamat hari raya..maaf salah silap..
dan last sekali my lil bro yang hensem tuh..ngeh!..hehe
ni je satu-satunya kami bergambar pakai bju sama...
xsempat nk sekali yg formal!...huwaaaa...nages!
perasan x kat tangan aku pegang apa?
duit raya!...still dapat lagi taw..


ok habis cerita bersalam-salaman..


1 syawal @ Baraan jiran tetanga

Tempat lain aku xtahu..
tapi kat kampung aku masih lagi mengamalkan ziarah-menziarahi dipagi raya..
aku panggil baraan je..tempat korang aku xtahu korang panggil apa..
time ni la semua dapat berkumpul..
anak-anak,cucu-cucu,cicit-cicit (yeke)..
tapi ni lelaki sahaja..
perempuan belah petangnya lak..
meriah kan..
gambo-gambo ni time kat rumah aku..
ni je yang sempat di snapnya..



Rumah x cukup luas..ad yang berdiri..huhu...dok pakcik..muat lagi tu..


Yang xnak makan dok diam-diam
almaklum la..
masa rumah aku ni dah rumah yang ke 7 or 8 cm 2 la..
mau x kenyang..



Aku xsempat nak ambil gamba juadah pagi raya tu..
menu pagi tu 
nasi himpit + rendang
otak-otak kempas
bubur pulut hitam
karemel buah-buahan
kuih-kiuh


1 syawal @ malam raya

Malam raya geng-geng sekolah pulak mai...
setelah  agak lama terpisah..
kitorang berkumpul ramai-ramai kat rumah aku..
walau pun xsemua tapi sekurang-kurangnya ramai jugak yang datang..
memang meriah + kutuk masing2 + bahan sesema ktorang..
riuh x riuh la kitorang time 2..
nak ambil gamba pun berjam-jam jadinya..bohong
susah juga nk bkerjsama..
malu konon!..yela..dah besa!...cett!



 terkumpul juga akhirnya..
13 orang dari 20 lebih (xingat)
kau nampak sapa lagi menyerlah disitu..
kalau x haku!...ngeh..ngeh..
kuning kau..


5 IT SPM 2008:
bakal-bakal:

5 Nurse (4 pmpn 1 lelaki)..(kami memang tersasar jauh amek it & akaun tp jadi nurse!)
5 Akauntan (2 pmpn 3 lelaki)
1 TUDM (lelaki)
1 Cikgu (xd dalam gmba)
1 Polis (xde dalam gmba)

yang lain-lain xsempat interview..
dan alhamdulilah
otai-otai kitorang pun 
senakal-nakal kitorang pun..
semua berjaya dalam study masing-masing
tahun ni majoriti dah abis study..
kalau xde apa2 kita semua akan berkerja..
untuk cerita raya tahun depan mungkin akan lain..




muka ntah bila nak matang...hahaha

Saturday, 18 August 2012

Dekorasi raya..

Assalamualaikum

Kalau dah nak raya..
apa yang perlu dititik beratkan
kalau aku dok lain
rumah la...dan yang aku akan pastikan semuanya teratur...
bila orang dtang rumah..
mesti orang akan tengok rumah ko..
jeling-jeling tengok ats bawah..kiri kanan..
macam aku pi orang jugak...
ngeh..ngeh..
teliti setiap satu..sambil makan kuih raya tart nenas..
mana tahu leh wat inspirasi kot nanti!..heheh




Paling penting lantai..
bior bersih..sedap sikit tapak kaki nak ngijoknya..
pantang aku lantai kotor..
kilat x lantai umah aku..
saja nak tunjuk kat ko lantai umah aku kilat..
(padahal effect je kot..edit!)
tp memang bersih pun hakikatnya...heheh




Ruang tamu
tahun ni x tukar sofa pakai je yang 2 untuk tahun yang ke 3 or 4..
xingat..bajet bukan ke arah 2..lasak je yang ni..sampai buruk..
penting jugak ruang ni..biar simple janji teratur..balang kuih raya  xsempat nak isi lagi..
pagi raya baru sibuk nak isi..ngeh..






Sudut cermin..
aku x tahu nak letak apa..
so dari biar kosong..aku just letak cermin panjang ni..
dan bunga ni..
bila orang datang tengok cermin ni..
singgah dulu..tengok diri memasing..sengeh sendiri sebb tengah melaram
dengan baju raya memasing..
pusing sana pusing sini tengok apa xkene..
betol2 tudung..tiup-tiup...hahaha..
sapa la  wat cm 2..
heheh 
bila orang dtg cermin ni sangat femes..
orang akan dtg dekat dia..
sama mcm  aku kalau jumpa cermin...
macam korang jugak kan..?
ngaku!.
ahaha





Meja makan
sebab raya..meja ni letak kat depan..
rumah aku luas..
jadi meja ni x mengangu ruang..
so letak mana -mana pun xpe..
lagipun senang 
orang dtg raya terus duduk sini makan...hidang je..
still kosong..
tunggu la raya nanti full dek makanan..



Ps: Xsaba nak ada rumah sendiri..boleh aku deko rumah aku ikut cita rasa aku sendiri..
huh..ntah bila..


Wednesday, 15 August 2012

Bila otak aku dah kuning! part 1

Assalamualaikum

Minggu terakhir sebelum kita menyambut kedatangan syawal
dan minggu terakhir jugak sebelum pemergian ramadhan
happy disamping sedih..
sukar untuk menyatakan tentang kedua-dua bulan islam ni..
Alhamdullilah..aku dah cuba buat yg terbaik untuk ramadhan kali ini..
semoga aku akan berjumpa dengan ramadhan untuk tahun seterusnya..
insyaallah..

Bagaimana dengan persiapan raya korang?
dah siap?
mesti la dah kan..kalau ada yg belum pun mungkin yg sikit-sikit je kan..
baju raya bapa pasang..?
5 or 6 pasang?..mak aii..
kasut raya dah beli..?
dah..tinggi 5 inci setengah je...mak datuk kau..(xtakut terpeleout ke?)
hehe..ikut korang la..asal x berlebihan..

macam mana dengan persiapan raya aku..?

aku pun macam korang-korang juga..
bila syawal dah tiba mesti la ada baju raya,tudung raya, kasut raya dan bermacam raya lagi la..
tapi kene ingat biarlah bersedahana walaupun kita mampu..
xsalah tapi biar berpada..
memang kita disunatkan untuk memakai pakaian baru pada pagi raya..
kalau x mampu sekalipun..
pakaian yang paling baik yang ada dalam simpanan kita..sunnah tu..

kalau lelaki aku jamin dan yakin
mesti ada yang pakai baju melayu raya tahun lepas-lepas
sebab mungkin baju je pakai setahun sekali dua je..kan..
lagipun diorang pakai x lama pun..tengah hari dah salin pakai tshirt..

kalau perempuan a.k.a wanita
macam aku ni..baju kurung memang akan pakai selalu..
sampai jemu la..
kadang  pi kenduri..atau tempat-tempat formal..
kalau kerja..lebih manis pakai baju kurung..
(berkenan mak mertua ko nengok)..ngeh..

hari ahad lepas aku dah pun cari-cari baju raya..
sebelum pergi dalam kepala otak aku..
nak warna kuning dan design kotak-kotak..(trend sekarang kot..aku x bapa tahu..kalau raya tahun lepas aku pakai polka dot..sebab dok kl taw la..beli kat jalan TAR..time 2 memang polka dot la femos)
kali ni aku beli dekat segamat je..fesyen degisn hampir sama je semua..


 sebelum pi shopping amek gambar dulu..muka baru touch up ok la..ko tengok la nnt bila aku dah rimas..





Dalam kereta sempat lagi..time ni tengah tunggu adik member aku..amek dia kat terminal bas segamat..

Sebelah terminal ni..ada satu shopping mall..so g sini dulu..
First tempat aku usha dekat one segamat mall..ala yang baru bukak 2..ok la...kalau ko masuk ala-ala ko masuk plaza alam sentral..konon!..sebab aku xdapat pi shopping kat kl macam tahun-tahun lepas..so aku bayangkan aku kat kl..:-)..sedar diri k!

lepas aku parking kete kat tingkat atas..aku start usha outlet demi outlet kat situ..(kedai baju sahaja!)
first outlet aku masuk..aku dah nampak baju warna kuning cantik..dan aku terpandang jubah warna putih..cantik...aku dah berkenan..start kat situ aku dah berbelah bahagi...
kuatkan hati aku...kuning aisyah..kuning..ingat 2..

ok..baju 2 aku nyorokkn dulu sepatutnya baju 2 depan skali..aku tukar letak belakang sekali..jahat x aku..ngeh..ngeh..mesti pernah wat jgak kan..??..

baru kedai first..dah macam 2..aku macam korang jugak..pi tempat lain dulu la..mugkin ada yang lagi cantik..(dengan harapan)

seperti yang aku jangka..warna kuning memang limited..susah nak jumpa..kalau ada pun, warna suram..xcantik..(kau dah mula nampakkn..cerewetnya aku disitu...hehe..)

first lady..peace x,xl,xxl,xxxl,xxxxl....berapa banyak x la...aku tahu la aku dalam lingkungan 2 jugak..dan butik-butik lain tetap xde yang berkenan...sebab dalam fikiran aku dan hati aku dah berkenan dek yang tadi...2 puncanye yang lain dah x pandang..betol cakap orang..kalau yang first jumpe..2 la yang berkenan..

ok..seperti yang aku jangka..aku pergi balik outlet td..xingat apa nama kedai tue..
aku amek balik baju kuning yang aku nyorokkan tadi...apa yang aku risaukan..size dia sekarang ni..huh..muat ke...?..tanya saiz lain..xde..2 je satu-satunya..aku amek  jubah putih td bawak pi masuk fitting room..

excited try baju kuning 2..huarrrr...ketat...aku baru sarung kain je...zip xleh..tapi aku paksa..boleh tapi sesak...aku sarung baju lak..sama jugak..ketat..aku x putus asa..sarung sampai boleh..ngeh..ngeh..berjaya pakai baju 2..tetapi kecewa yang teramat-amat..2 bukan saiz aku..kalau dia besar sikit je lagi..memang aku dah sapu..kau tahu masa aku sarung baju ni...aku pikir..nak ke xnak...amek jela..tapi diet dalam seminggu ni..kau rasa-rasa aku boleh ke?..dan jawapan aku..aku xyakin 100% boleh longgar kan baju ni dalam seminggu..dan masa ni jugak 70% beli dan 30 % xbeli..mana lagi bnyk..nak beli jugak tu!..

kau nampak x baju kuning satu lagi kat belakang 2...
memang kuning..tapi bawah dia bertingkat-tingkat..x berkenan lak aku..
kembang semangkuk je aku pakai..saiz besar lak 2..xde fitting..hahaha..nak jugak 2..

pasal jubah putih 2..dia bukan jubah biasa 2..ala-ala kaftan la..aku x amek picture pun sebab..sebelum pakai aku nampak cantik baju tue tapi bila aku pakai aku nampak usia aku 10 tahun lebih tua dari dalam cermin..jadinya aku bukak cepat-cepat tanpa snap 1 gmba pun..




korang nampak..sesak..dan aku tengok pun aku xselese..pada aku menyesal x sudah aku lepaskan la jgak baju ni..aku redho..ia bukan milik ku..nanges...dalam gamba aku rasa xcantik plak..tapi depan2..serius cantik color dia..warna naik sebab manik dia hitam...
abaikan muka aku time ni..senyum walaupun terpaksa..serius dah comot..





keluar dari kedai 2 dengan perasaan hampa..tapi aku xmenyesal..kali ni pi kedai sebelahnya pulak..jiran la pulak..aku jumpa apa yang aku nak..baju kotak-kotak..mood happy balik..kali ni baju kurung riau (kalau x silap)....berkenan..amek..pi fitting room lagi..(kawan-kawan aku sound dah..woit jangn nk lama-lama..yang td aku ambil masa setengah jam..untuk 3 pasang baju..hehehe..mau x hangin diorang..kalau aku pun..tapi xpe..diorang layan je aku..diorang la jugak tukang komen tegar aku..jujur pulak tue!..woi ketat..xpayah! (salah satunya yang aku dapat)...bagus diorang ni...

kali ni aku dah malas nak bukak-bukak baju bagai...yakin muat kalau sarung terus..yep,muat..even aku pkai baju kat dalam..sebb ni mmg saiz aku...aku berkenan yang ni..nmpak cantek dengan aku..(perasan!)..dan turut diakui kawan2 aku...aku nak..tapi cuba korang tengok warna dia..2 yang buat aku down sekali lagi...aku nak kuning bukan oren!...even dekat-dekat je..tetap xsama...bila otak aku dah kuning ni la jadinya!..haha..biarla aku beraya dengan baju ni hanya di fitting room...ambil gambar buat kenangan..lain kali jumpa baju kotak-kotak aku beli..xkisah la lepas raya sekalipun..
untuk kali kedua aku lepaskan baju ni pergi..x,aku yang pergi sebenarnya..bukan baju 2...baju tetap ada..selagi xde orang yang beli..dan sebenarnya aku pasang niat aku nak baju ni..tapi bila aku xpasti..dan mungkin aku akan pergi balik kedai ni nanti..mana tahu rezeki aku..tapi cuma capat atau lambat je..jangan la ada orang beli..ngeh..ngeh..


cerita ni bersambung untuk entry yang akan datang pulak k..

sebab aku pilih KUNING :

* sebelum ada dalam sejarah baju raya aku kuning
* aku yang dulunya benci kuning 
* aku nak cabar diri aku dengan warna kuning..apa motif ntah?
* warna-warna lain dah biasa..konon!
*agak lama pasang niat nak warna kuning ni
*kelebihan warna kulit aku yang masuk warna kuning ni..perasan!
*seorang kenalan aku dari sabah bagi kat aku shawl warna kuning..nak matchkan..
tapi shawl 2 sampai sekarang x sampai lagi..salahkan pos malaysia...






Friday, 10 August 2012

Kan kita Cinta platonik je..?

Assalamualaikum..

Cinta platonik?

Tahu x ni cinta apa? ni bukan cintan cantun, jiwang-jiwang karat, miss you, love you,hug-hug, muahh-muahhh bagai..meh aku bagi tahu apa tu cinta platonik..walaupun kalau ada yang dah tahu..
nak cerita jugak..melalui pakcik google..

Cinta platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkataan kasih sayang,tetapi unsur-unsur rasa tarikan secara SEKSUAL tiada.

Faham tak kenyataan kat atas tu..meh aku ulas sikit..macam ni..ianya melibatkan lelaki dan perempuan..mereka ni rapat dan saling menyayangi satu sama lain..tetapi ditegaskan xde perasaan secara seksual..kiranya kawan lelaki/perempuan yang paling rapat..
segala masalah or cerita boleh dikongsi bersama..
dan kadangkala hubungan itu boleh disalah anggap oleh sesetengah pihak..
yela bila tengok seorang lelaki dan perempuan terlampau rapat..
boleh menjadi waksangka orang..
pandai-pandai kita untuk menjaga hubungan ni.

dah fahamkan..

meh nak cite sikit..

Aku xcerita kalau x melibatkan aku..aku pun terlibat dengan cinta platonik ni..
kami mula berkawan dari kolej lagi..aku pun xtahu macam mana kami boleh rapat..
mungkin disebabkan kami ni masing-masing jenis open dan faham masing-masing dan boleh layan kepala masing-masing..mungkin disebab 2 kot kami boleh "kamcing"..benda ni memang xkan melibatkan hati dan perasaan!
ko xkan terasa hati apa-apa
ko xkan jeles xmenentu
ko xkan feeling bukan-bukan

serius..cinta platonik ni best..xmcm couple..gaduh3x!menci (gedik gila)

malas nak cerita panjang-panjang..nanti korang bosan...hehe..kan tol..siap angguk kepala lagi..hamboi!

Next story..

Baru-baru ni..xbaru sangat la (semalam je kot)..si cinta platonik aku ni..text aku..
kau tau dia cakap apa?

A: jom couple!..please

*gulp*

err...woi ape ko mengarut ni 10 malam ramadhn terakhir ni (aku reply)
niat hati nak bergurau macam biasa..

A: sebenarnya dah lama menaruh hati

*tersentap*

bla..bla...bla...(aku reply balik..membebel kt dia)


Sebenarnya ni yang aku xnak..bila cinta platonik bertukar kepada cinta kinotalp (aku terbalikkn je word 2)..xtahu nak cakap apa..bukan senang bila ni yang terjadi..banyak benda yang nk kene pikir untuk masa depan..aku xnak hubungan kami yang sekadar "kawan rapat" ni musnah begitu saja disebabkan terjadi benda ni..
kalau aku terima lain la cerita..
macam mana kalau aku xterima
ceritanya pun akan jadi lain kan..?
yelakan kawan yang ko huha-huha tetiba nak jadi kekasih hati ko..xdapat la pulak aku nak bayangkan...

buat korang yang mempunyai cinta platonik ni..mesti dapat faham kan situasi aku sekarang..
dan sampai sekarang aku x bagi apa-apa jawapan kat dia...
sebab aku sendiri xdok jawapan untuk semua 2..tititk!

*lebih kurang macam cerita..H.A.C.K.S.
(HANYA AKU CINTA KAU SORANG)


















Thursday, 9 August 2012

Gigi bongsu nak kuar!!

Assalamualaikum..

Pernah sakit gigi?
sape yang pernah rasa..
tahu la kan macam mana sakitnya..
memang xboleh nak diluahkankan dengan kata-kata..
dasyat x?
walaupun aku pernah dengar 
orang cakap
sakit gigi ni sakit yg kedua selepas mati..
aku pun xtahu la..sejauh mana kebenarannya..

2 kesakitan yang sekarang ni aku bayangkan akan terjadi:

1) Bila saat kematian- memang xboleh cerita macam mana sakitnya..xkan dah meninggal nak bukak blog tulis entry lak kan..dan semua orang akan laluinya..

2) Bersalin- yang ni pun aku x tahu..sebab xpernah rasa lagi..mungkin suatu hari nanti..berdasarkan pengalaman aku dilabour room..sakit!


Dan disebabkan orang cakap sakit gigi yg kedua paling sakit..memang aku akui sangat-sangat..
sakitnya membolehkan semua jadi xkene..tidur xkene ,makan xkene, sebab 2 keje nak marah orang.

Ni peristiwa zaman kecik-kecik dulu..yang aku ni memang selalu sakit gigi..
sebab apa gigi berlubang la..ronggak la..biasa la budak-budak..
macam-macam cara nak bagi xsakit..

antaranya:
kumur air garam (konon bagi mati kuman2)
tampal koyok (konon....ntah sebab apa)

tahan la 5 minit je!

lepas 2 sakit balik...nanges!

Sekarang ni aku tengah dilanda dengan kerisauan yg teramat..sebab gigi bongsu aku dah nak keluar..

apa tu gigi bongsu?

Gigi bongsu adalah gigi geraham ketiga yang muncul pada usia sekitar 18-30 tahun

sebenarnya aku dah rasa dari semalam lagi macam sengal-sengal je kt gigi bwah..biarkan jela..pagi tadi bangun tido baru aku terasa sakitnya..aku tengok la apa yang xkene ngan gigi aku ni..tapi nak kata gigi bukan gigi yg sedia ada yg sakit..ada satu space bahagian belakang gigi bawah belah kiri..aku rasa tang situ sakit..aku try la pegang..lembut, tapi bila tekan..keras dan sakit!..serius gigi nak tumbuh..sesuatu yang aku xnak..sebab sakit yang teramat..
berdasarkan pengalaman kawan-kawan aku yang dah tumbuh..leh deman 2 3 hari sebab tumbuhnya gigi bongsu ni..seriau..



gigi aku sekarang yang partial eruption 2..tapi belum keluar lagi..position dia lebih kurang macam 2..(agak aku la..)..teringat lak member aku dulu pi klinik..xtahan sakit sngat..doktor ckp gigi dia gigi baring..(yang horizontal 2 kot)..time 2 aku nak tergelak ada jugak kan gigi baring...

korang bayangkan jela time dia nak kuar dari gusi 2 mcm mana nanti...aku rasa x memang xsangup nak menghadapi hari-hari seterusnya..hari ni kira okey lagi...sakit sikit-sikit...masih boleh tahan..tapi jenis aku suka tekan-tekan guna lidah..sebab rasa xselese!




take note: orang cakap..bila gigi bongsu dah tumbuh..takat 2 jela ketinggian ko..xdek harapan dah nak tinggi lepas ni...2 jela tinggi ko sampai bila-bila..








Tuesday, 7 August 2012

Untuk kali kedua


Assalamualaikum

Untuk Entry  INI
aku dah pun hantar 4 resume aku
nampaknya belum ada apa-apa respon lagi..
hurm..xpe..aku boleh tunggu..
mungkin lambat sikit prosesnya tu (saja nak sedapkan hati)
biar la lepaskan raya dulu..
aku tahu tahun depan 
belum tentu aku dapat cuti raya..nanges

tapi itu x bermakna aku berputus asa
masih mencuba lagi..
kali ini aku hantar lagi 12 
ke hospital-hospital swasta
yang terpilih..

biasa la bukan senang,nak senang
yang penting kita usaha,doa dan tawakal.
Insyaallah..




Friday, 3 August 2012

hah..tersentap..


Assalamualaikum..

Hari ini betol-betol wat aku tersentap ko..
dalam syok-syok aku BW petang tadi..
laptop aku kene sambar petir
black out terus..
cuak xcuak la aku masa 2..
aku sedar hujan rintik-rintik dah..
tapi xtaw pulak sampai petir bagai..
guruh pun xdengar..
tetiba tup...laptop aku mati...
waa...jangan la rosak..
nak ngis aku...
aku x berani nak on balik..
yang aku pikir leh hidup balik x kene ni..
tapi aku biarkan dulu just cabut plug..
bila cuaca tol2 dah mengizinkan..
barulah aku try on balik..
selamat leh on balik..
tapi bila on macam-macam proses la..
tp yang penting bg aku ianya selamat seperti sedia kala..

memang aku serik dah lepas ni..bila hujan terus matikan..
bagus juga benda n jadi..at least aku beringat..
kalau tak..ada guruh pun selamba badak je aku bukak..
mungkin kali ni selamat..
lepas ni kene berhati-hati..
korang pun kene beringat.

Thursday, 2 August 2012

Dejavu Dikinabalu

Assalamualaikum..

Sapa tengok cerita ini?
aku nak kata tengok hari-hari tu xla..
bila aku teringat baru tengok..
mula-mula aku rasa cerita ini macam tertipu je..
Boleh ke bila kita transfer jantung kat orang lain..
then jantung tu akan suka dekat orang yang 
pernah dia suka dulu..
hemm..boleh jadi ke?
ntah la..korang rasa?

Review sikit cerita ni:

Hari ni last episod cerita tu..
Nadira pilih Bazli sebagai suami untuk menebus segala kesalahannya.
hurm..bagi aku (kalau aku ditempat nadira *perasan..mungkin sukar juga  kot nak buat keputusan..
bukan salah dia yang menyukai ammar tapi jantung tu yang menbuatkan dia suka dekat Ammar..orang kan selalu cakap hati dan perasaan xboleh dipaksa..cinta boleh datang dan pergi tanpa kita paksa dan halau *over sekejap)

Bazli pulak berjaya mendapatkan Nadira sebagai isterinya. walaupun banyak cabaran dan dugaan yang dia tempuh. Cinta dan sayang dia xpernah pudar buat Nadira. Untung kan kalau dapat orang yang setia macam si Bazli ni

Ammar hanya dapat mencintai Nadira untuk dalam hatinya sahaja. walaupun jantung itu milik kekasihnya dulu, tanpa dia sedar dia juga sebenarnya mencintai Nadira. Demi selamat kan Nadira, Ammar berikan Jantungnya pada Nadira untuk hidup.( Ending dia cam 2 la. Sebab saat nadira tenat ada sesorang yang dermakan jantung pada nadira..)
Mungkin Ammar yang dermakan


Bazli jadikan Nadira sebagai "suri hidupnya"..tetapi Ammar berikan jatung untuk "hidup Nadira"
mana lagi penting? sapa lagi kuat cintannya?

haha..pikirkan la ye..



update 16/8

x..bukan Ammar yang bagi jantung pada nadira..kalau ammar yg bagi..mesti ammar mati..aku pun tertipu dengan orang yg cakap mcm 2..harap je belaja sal medik aku ni..bila pikir balik..mana boleh ammar bgi jantung dia pada nadira..
sebenarnya..bukan sebab jantung..tetapi..memang nadira cintakan ammar..even bukan jantung inara sesekalipun.......


Wednesday, 1 August 2012

Jahit sendiri..or tempah je..?


Assalamualaikum

korang pandai jahit baju kurung sendiri?
atau korang tempah je baju-baju kurung..
xpela mana-mana pun sama je..
tapi bg aku yang tahu jahit sendiri..
aku jahit je sendiri baju raya aku tahun ni..
sebenarnya nk upah juga..(dasar malasnya aku)
tapi dah x terima tmpahan..
jadi jahit la sendiri..

pandai ke?
boleh la..
untuk pakai sendiri..

mana belajar?pergi khusus menjahit ke?
dari mak aku je..mak aku ajar dari aku sekolah2 lagi..
dulu baju2 sekolah aku..aku yg jahit sendiri..
bangga woo..pi sekolah baju jahit sendiri..hehe..
betol x tipu..masa aku tingkatan 4 dan 5..




tang ketiak ni kene teliti..xpasal berlubang kang...


tang ketiak


dari luar..jahit double supaya x terbukak


bahagian hujung tangan..aku wat jahit jelujur je

 kene sama!


baju ni xsiap lagi..nak tengok dah siap tunggu aku pakai pagi raya ok..
tema coklat pagi raya..baju ni kain kosong..
lau aku rajin aku jahit manik lak..
nak tengok..?nnt la aku update..(xjanji..lau aku buatla)

Xambil tempahan ke?
Tunggu aku pencen la..err..time 2 nak cucuk benang kat jarum pun xnampak dah..hehe
Ntah..tengok la..(teringin nak ada butik sendiri..)

Pictures of Beautiful Islands