Monday, 18 November 2013

Puas dapat membebel...

Assalamualaikum...

Korang..korang...korang...
weh aku ingat lagi la emel dengan  password blog aku..
korang ingat aku lupa ke...?
memang la korang tengok aku x update kan...
tapi so sorry sangat..masa xmencukupi..
xbaik cakap macam 2.. Allah dah beri 24 sehari masa untuk kita..
kite je xpandai manage kan..
jangan tiru mcm aku hokey..
hari ni aku curi masa aku nk hapdate entry kat blog shomel aku ni..
disebab kan clinic aku habis awal boleh la aku berkongsi masa dengan korang..
walaupun sekejap cukup lah untuk aku melepaskan gian aku menaip papan kekunci ni..
aku boleh update bila aku dekat opis..kalau diikutkan boleh je aku nk update kat fon..ntah aku xtahu kenapa emel terclash...malas aku nk pikir..

Aku rindu nk bercerita aku rindu nk meluahkan perasan..
ko ingat bila dah berkerja ni best ke..?
memang la income masuk tiap2 bulan..
penatnye 2...waduh2..
lagi2 ko dalam medical line..
walau aku bukan sepenuhnya dalam medical line..
stress woo...
lagi2 mana ko nk berhadapan dengan doktor yang macam2 perangai, patient yg macam2 kerenah, kawan kerja yg macam2 pael..semua ko kene hadap taw...

Dah nama ko  kerja kan..nak xnak ko kene hadapinya..
semua benda ko kene..
even xdapat nk puaskan hati semua orang...
mana boleh..ko pun manusia jugak..
tp berikan komitmen ko sehabis baik..
selebihnya..pandai2 orang menilai ko..
habis pasal kerja..
puas dapat membebel ngan ko...
#xpasal..

Meh cerita hal peribadi pulak..
kemain lagi ko kat...
wehhhhh....
pejam celik...pejam celik..
dah setahun lebih aku kat sini (Bangi)
dan aku rasa aku akan terus-terusan menjadi orang sini..
plan seterusnya..entahnya...
aku sebenarnya malas nk fikir untuk cari kerja lain..
mungkin dah ok kot kat sini (UPM)
tapi ko tahu la kan...
dok kat bandar ni kos hidup tinggi..
tapi aku berangan nk ada rumah sendiri bagai..
Semoga Allah memberi jalan dan permudahkan niat tulus aku...


OK saya diam..hikhik




















Wednesday, 14 August 2013

cerita raya 2013

Assalamualaikum....

Selamat hari raya la ye korang..
maaf zahir batin
kot terkalau aku ade wat salah..
bahasa yang xkene sepanjang aku menaip..
cakap 2 xla..sebb blog ni menaip je..
baru sempat nk mengwish...
raya sibuk kan..korang pun ntah jenguk ntah x blog aku ni..
**ayat nk sedih..

Baru sempat nak meng-update blog..
xde cite lain la kalau bulan-bulan raya ni..
korang pun dah abis kot cite pasal raya korang ..yang aku baru nak terhengeh2 cite..
xpela kot...sama je deh...hok mane sempat jela deh cito nya..
**sejak ramai kawan baru (kat tmpat keje) orang pantai timo nie dok kecek kelante ganu jeloh...
haha..saba jelah...hikhik...

Raya tahun aku dan family x bekmpul semua..
2 orang dah kawen kan..
jadinya giliran kali nie rumah mertua diorang..
tinggalnya pagi raya..
mak,abah,aku dan adik..

cadang raya ni kitorang nk raya kat selangor..
rumah nenek mak ayah aku kat sana..
lgpun dua2 abg aku mertua diorang kat sana je..
boleh la nk bjumpa..

Tapi apa boleh buat kita hanya merancang
Allah yang menentukan nya..
aku xdapat nak cuti lama2..
walaupun cuti 5 hari..
xsempat aku nk mengulang alik dr kajang- pahang-selangor-pahang semula-kajang balik..
sebabnya aku yang akan drive bawak family aku..mungkin banyak masa akan dihabiskan di jalan je..
xde rezeki namanya..

walaupun kami hanya berempat je..kemeriahan tetap rasa jugak..
tapi agak kelam kabut jugak la..sebb selalu aku dan kakak ipar aku yg kan siapkan juadah raya..
mak aku sibuk siapkan tempahan kuih raya orang..kadang 2 pagi rya baru siap..syukur rezeki mak ayah aku..

Raya kali ni pun juadah x semeriah raya2 tahun lepas..
kami sempat buat :
soto-menu utama
rendang ayam
rendang kerang
ketupat- tempah je
nasi impit
air laici jelly

2 je kot..gambar xsempat nk snap2..

                  FAMILY CIK AYIESHA SANI- biru turquoise




















                                  RAYA KEDUA-pink belacan
                                 
     RAYA KETIGA-royal blue

Tuesday, 30 July 2013

Officially...i'm Staff Nurse Nooraisyah!!

Assalamualaikum...

Korang-korang...
mai2 nak bagi taw sikit..
lama kan xupdate blog..
sekarang sy dah dapat kerja baru..
Alhamdullilah..rezeki bulan ramadhan..

kalau korang jumpa aku kat
klinik obstetrik dan ginekologi kat hospital serdang,
sila2 la tegur aku ye...
kalau korang cakap
"cik ayiesha sani'
so,aku tahu la korang ni pun dtg nya dari blogger jgk..

Photo: First day...:-)
Bismillah

Thursday, 18 July 2013

....walau ia hanya on behalf Dayana...

Assalamualaikum....

Terlebih dahulu kepada yg membaca entry semalam

tegarnya seorang lelaki

aku hagak terkejut la kan tgk total view...boleh tahan jugak...
pagi tadi bila aku on fb dan bace blog lain..
ade yang mengata kan ianya bukan hasil nukilan Dayana..
Nukilan tersebut hanya dibuat untuk dayana..
bagi mewakili  perasan dia sahaja..

Memang aku rasa nukilan 2 sangat sesuai
dan membuat setiap hati wanita runtun
walaupun ianya hanya on behalf dayana.
bila dah kata wanita
setiap naluri itu adalah sama

aku jugak hanya sekadar copy n paste 
untuk berkongsi cerita,rasa dan simpati
sebab...
ye....sakit bila seorang lelaki pergi tanpa 
alasan yang muhasabah...
tapi dugaan aku x sehebat yang dayana tempuhi..
semoga dia menjadi wanita lebih kuat..
In Sya Allah 

P/s: Kalau korang nak  lebih penjelasan sila klik  SINI
 

Wednesday, 17 July 2013

Tegar nya seorang lelaki

Assalamualaikum....


Copy & Paste From Noor Dayana  (isteri kp Asyraf Muslim)

Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan...




*****p/s: hanya kerana alasan itu untuk kau menduakan kasih seorang isteri..ape kau rasa cukup kukuh dengan alasan itu untuk kau bkahwin lain...keringnya hati kau sebagai lelaki melukakan seorang hati wanita yg lembut seperti kami...

Serius aku cakap...walau bukan aku ditempat dayana..aku turut rasa sakitnya...ape ntah lagi bahu yg memikul..

Dulu bila masa diorang kawin di mekah..ko rasa itu la paling sweet..tapi mana pergi kemanisan itu??....semoga dayana tabah menghadapinya...mungkin ada hikmah disebalik ape yg terjadi...












Thursday, 11 July 2013

Bosan rupanya...

Assalamualaikum...

Salam ramadhan yang ketiga...
Cepat x cepat la kan..dah hari yang ketiga..
tup..tup seminggu je nnt..memang xkan terasa masa berjalan dengan pantas..

Minggu lepas aku dilantik untuk jaga exam student medic year 1..
Mood feling2 macam best wo..dulu ko exam, ade pengawas lalu2 tepi ko kan..
asal pengawas dok belakang ko..ko xleh nk jawap..
konon takut jawapan yang ko tulis 2 nant salah..
kan..kan..kan...
aku tahu...korang sama je dengan aku...

Macam pengawas yang lain jugak..
edarkan kertas soklan n jawapan 2 dah mmg kerjanya...
Masa yang diperuntukkan 2 jam
bermula 3.00 pm sehingga 5.00pm..
disebabkan mula lewat 15mnit lewat,
jadi habis pun lewat...

Setengah jam yang pertama :

 

semua tengah khusyuk kan dengan kertas soklan memasing...memang xdenye nak pandang kiri kanan..ala lagipun ni peringkat universiti...bukan susah pun jaga..lain la kalau jaga budak2 sekolah rendah...kalau aku macam ni..xyempat nye ko nak meniru..lagi2 soklan essay macam ni...



 Aku...dok belakang sudah...kalau aku rajin...pusing la sekejap..pantau2..jalan tangan letak belakang...pandang kiri kanan (macam cikgu yang garang mcm kat sekolah).....haha...memang bukan la aku 2...xde maknenye aku nk wat cm 2..



Sejam kemudian:

student dah boring..aku pun dah penat..yela dok je kan.. start aku men-snap2  gambar...line clear...phone silent mode...haha....


xramai time aku jaga..dalam 55 student je..
 



 Student pun dah ramai keluar...paling cepat keluar..cina la..
aku rasa subject ni lebih kepada pelajar melayu kot sepatutnya lebih menguasai..
subject ape?...jap g aku bagi tau...
Motif tunjuk jari???
ntah aku pun xfaham
 


 Kau pernah?
pekara biasa kot bagi aku...
nk cari ilham kononnye la kan...


 Sebahagian besar dah keluar...



Setengah jam terakhir...
hai la student..
tinggal dia sorang je time ni...
dah mmg tanggungjawab ko kan..
tunggu la sampai sudah....
huwaaa...menantok...







Borang kehadiran..



 Nampak x nama saya disitu...

Cik Nooraisyah Md Abdul Sani

Sepatutnya

Dari sekolah dulu memang selalu  orang eja nama aku salah..

hah...tension...bukan payah naw pun..selalu yang salah tang nama ayah aku 2 la..

kadang tertinggal Md la kadang tertinggal Abdul la..

aku rasa xde la panjang pun..

orang lain ade lagi panjang berjela-jela..

(nak nama anak aku nnt simple je..yang penting panggil penuh dan bermaksud)

okey..melalut lagiiiiiiiiii



 ni hah...

Subject KENEGARAAN MALAYSIA

2 sebab aku cakap 

sepatutnya pelajar melayu lebih meguasai...

bila aku tengok buku jawapan..

perbezaannya 

pelajar cina jawapan pendek je..kalau ko tengok...sakit hati..ni je???

pelajar melayu..berjela-jela satu soklan satu muka surat penuh..siap ext kat page sebelah lagi..wah hebat..banyak gila idea dia..kagum???

Tapi isi penting atau point 2 yang penting sebenarnya..

kuang..kuang..pandai2 la korang menilai...

bagi aku..selagi korang menulis masih ade harapan nk ada markah..

sebab aku pernah lalui 2 semua...

haha..

ok la semua...

selamat berbuka...


















Wednesday, 10 July 2013

ko mengeluh...tapi dia?

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan ke dua...

Sehari sebelum puasa aku hantar kete kat car wash..
memandangkan mata dah sakit dengan kekotoran nya 
2 kan...
Alhamdullilah..rezeki aku...bila cuci kereta kat situ 
mesti pakcik 2 bagi murah even seringgit...
bermakna okey walau seringgit..lepas bayar tol pergi kerja..* jimat disitu
aku suka cuci kereta kat situ sebab xramai orang..xtau la sebab ape xramai orang..
pada aku pergi yang tempat ramai orang then tunggu berjam-jam..memang aku xkuasa.. 
 dan pael aku ,,aku xkan singgah kalau ade kereta lebih dari 2 sebab nnt dia xfokus kat kereta aku..lagi syok kalu time 2 kerta aku satu je kat situ..mmg semua fokus kat kereta aku jela diorang..sental cukup2..berjam2 xpe aku tunggu..janji diorang bsungguh2 kt kete aku...* aku mmg demand pun..kisah plak aku..
pulak yang ramai cuci kereta..lelaki..lelaki..lelaki...aku tahu mmg jarang kan perempuan yang nk cuci kereta..paling2 kalau ko dah kawen leh suruh laki ko je g tolong cuci..ko dok rumah lagi best...tapi kalau kes aku..xkan nk suruh kereta aku pergi sendiri..mmg xbegerak la kan....
Agak istimewa nya ..carwash ni akan menawarkan 6 kali cuci percuma 1 kali cuci untuk seterusnya..(dia bagi cupon)..dan next cucian aku adalah freee....yeh..jimat sepuluh hengget aku..
baiklah aku g car wash pakcik je even pkerja dia asyik tukar2 orang SETIAP kali aku pergi cuci kereta..
mesti muka2 baru walaupun aku rasa seminggu sekali aku pergi or paling lama 2 minggu sekali..ape masalah aku xnak amek tahu..yang penting service yg berikan kene la bagus...tapi kalau aku..aku nak pakcik 2 yang basuh,cuci dan lap dan polish kete aku..sebab aku suka cara dia teliti dan sungguh2..kalau pekerja2 yang lain main-main je...ko boleh nampak orang yang sungguh dengan tidak...

Dalam aku dok2 menunggu kereta aku siap..aku duduk kat kerusi yang disediakan...xlama datang seorang wanita sambil menolak stroller baby dia..dalam hati aku,buat ape wanita ni buat kat sini..mungkin salah seorang wife orang cuci kereta kat sini kot..xlama dia letakkan anak dia 2 berdekatan dengan kipas dan ianya betul2 dihadapan aku.. dan baby dalam 2 masa 2 tengah tido...

Aku masih tertanya2 dan xde jawapan..ape dia nak buat..lepas tu wanita 2 amek vacuum dan bersihkan salah satu kereta kat situ...oo..wanita ni kerja kat sini rupanya...sambil sekali sekala dia menjenguk anak dia...yang agak sayu hati aku tengok...mungkin sebab bising yela kan bunyi vacuum 2 dah macam mana..pulak dengan keadaan yang xselesa untuk dia sebagai baby untuk tido..panas lagi..baby 2 bukak mata perlahan-lahan..aku time 2 takut je kalau baby 2 menangis yela aku yang paling dekat dengan baby 2...dah kalau baby 2 menangis xkan aku nk biarkan...tapi pandai la pulakkan aku nk pujuk..tapi x,baby 2 baik diam je sehingga la mak dia siapkan kerja 2.. cuma mak dia panggil dari jauh anaknya dan cakap tunggu sekejap ye..duduk baik2.. mungkin yela anak kan mesti dia dah cam suara mak dia..sungguh,baik baby 2..mungkin dia tahu mak dia tengah ada kerja..sob..sob...

Entah la aku nak cerita kan benda ni aku sendiri xtahu ape aku nak tafsirkan..tapi aku nk cerita..sebab aku rasa ksusahan wanita itu..bila aku rasa susah, tapi sebenarnya ada yang lagi susah sebenarnya..terpaksa bawa anak ke tempat kerja..mungkin anak xde orang jaga..atau xmampu nk hantar kat pengasuh..mugkin 2 la kan pergorbanan seorang ibu...tapi pada masa yang sama aku tetap kesian kan baby 2..tempat dia bukan disitu..

Adik,
Jadilah anak baik kepada kedua ibubapamu
Mereka bersusah demi untuk membesarkan kamu
Mereka tolak segala pandangan masyarakat demi memberi kamu makan
segala demi mu anak.


dalam sroller ni adik itu...

seorang anak yang baik..diam, sehingga maknya selesai sudahkan kerja..kalau baby lain dah melalak kot





hanya menjenguk anak dari jauh..

 Time ni wanita ni tengah lap2 kereta aku



Bagi aku yang sentiasa memastikan kekemasan dan agak cerewet...mmg aku kureng bpuas hati sikit dengan cucian kali ni...masih ade air kat kereta aku...yang x dilap dengan bersih..xpela, aku beralah untuk kali ini...

P/s: jangan ko xtahu...balik dari carwash 2 aku still bersihkan lagi kereta aku...


















Tuesday, 9 July 2013

Siapa cakap aku malas...

Assalamualaikum....

Semangat oo..dari malam dah prepare..
ko prepare ape la sangat kan..
sekadar masak nasi je pun..
dengan niat aku nak bangun sahur esoknya.

Tido dengan awalnya
sebab esok nak bangun awal-awal..ngeh..
kunci jam siap-siap 4.45am sempat la
untok aku nak masakan bujang aku 2..

macam biasa ingat nak bangun macam hari2 biasa la
boleh la snooze2 jam..sempat mimpi2 best
(jangan ko xtau kalau mimpi2 ni mmg mainan tido aku..
sebabnya sebelum tido berangan dulu..
2 sebb membawa ke mimpi lagi yang best2kan..)
ok...melalut...
sekali kau tersedar...mula tkejut...
selamat masih sempat...

Juadah aku macam biasa...
banyak aku baca post2 pagi tadi
bersahur dengan  nasi lemak la..wah..sedap..
ketam masak lemak cili api pun hado..kemain ko kan...
macam post aku semalam..
simple2 sudah..
nasi putih panas2
telur goreng n kicap...wah selera kau...
aku ade amek gamba tapi malas la aku nak 
post kat ni..kang ade yang terliur..jadi biar jela..

aku dah hagak..mesti mak aku akan tepon punya..
ape lagi laju je aku angkat..untuk myatakan yg aku bangun..
kalau angkat lambat..paham jela kan..

kak,bangun ke?makan ape 2...

nasi,telur goreng,air nescafe je..

la,2 je..nape xbeli stok makanan yg lain2..

2 je yang selera mak...

ha..yela...janji bangun sahur 2...

P/s: In Sya Allah,nak kekalkan bangun sahur ni sepanjang bulan ramadhan ni...belajar2 la bangun masak...bersedia untuk ramadhan2 tahun2 depan..mane la tahu...status untuk tahun depan dah lain...bila lagi nak belajar..kalau x dr sekarang...esok2 dah berlaki baru nak belajar..susah,bila dah selalu buat semua kan jadi senang..dan x banyak yang akan berubah bila dah biasakan dari sekarang....mak aku pesan..




Salam Ya Ramadhan

Assalamualaikum...

Salam Ya Ramadhan
Terima kasih Ya Tuhan
kerana memberi peluang ini sekali lagi kepada ku
Sungguh aku bersyukur.

Setiap kali ramadhan datang,
pasti cara dan suasana berbeza setiap tahun..
macam tahun ini jugak
bila aku imbau 4 tahun lepas..(amek jangka masa yg pendek je..kang nk ingat dr zaman kecik mmg xingat lakan..)
2 tahun merasa berpuasa sebagai student..berbuka dengan kawan..pergi bazar ramai2 lepas kelas...mata rambang nk beli 2 nk beli ni..makan nye tidak...mmg selalu mcm 2..kalau bukan membazir 2 bukan pelajar...
tahun lepas sepanjang bulan ramadhan aku berpuasa kat rumah sebab tahun lepas masih mengangur..jadi mmg buntan la badan kan...hari2 makan mak masak...bukan orang cakap bulan puasa makan kurus..mmg bukan aku la kot..tahun lepas jugak...dapat bertarawih ngan mak abah...

Macam mana dengan tahun ni..aku bersahur dan berpuasa sendirian jela gamaknya..family jauh...nk balik kampung..menyambut puasa xkene ari harinya..xpela minggu2 depan boleh balik..tahun ni jugak ko xkan dengar mak abah kejut panggil bangun sahur..ko nk sahur ko sahur, ko xnak sudah..mungkin mak aku tepon kejut sehari dua boleh..hari2 pengsan..ye...ye...ye... 2 jela jawapan nye...mata xbukak2.. bila mak aku dah tinggi kan suara baru bangun cepat2..ha tula aku...opss..cite kat korang lak kan...nak masak sahur mmg jauh la kan...haha...pael mak aku nk bg selera kitorg mkn xpayah la nk masak yg beria2 pagi..cukup la ko masak ikan kering ke telur masin ke..telur goreng ke paling ikan bilis tumis dengan bawang....ko tengok aku makan macam makan tengah hari dari yg liat nk bangun tadi kan 2...

Tapi tahun ni aku menyambut ramadhan sendirian..mula la kan wat ayat sedih..sendirian di tempat orang..xpela,mana2 pun sama..sunyi mungkin kot..orang lain berbuka dengan family..aku mungkin beli bungkus berbuka sorang2 dalam bilik layan cerita kat tivi..macam 2 yg dpat aku bayangkan sekarang..sob..sob..

haha..entry aku sebenarnya nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kat korang-korang...tetapi melalut jauh...xpela..semoga ramadhan ni lebih bermakna dr ramadhan yang lepas..In Sya Allah..

P/s: tetiba sayu taip entry ni...wlaupun ko tgk aku gelak2...















Monday, 1 July 2013

"Pinjam"

Assalamualaikum...

Maaf aku hulurkan sebab sejak dua menjak ni kurang cerita pasal aku..dan aku selalu pikirkan apelah entry aku untuk seterusnya..sungguh xbest kalau xupdate blog..ye,aku pun sendiri rasa yang aku xde buat ape pun sepanjang minggu ni..cuma aku rasa penat sedikit sebab mguruskan hal-hal yg bkaitan kolej aku...aku terpakse pergi nilai semata-mata nk mintak sijil bkaitan..sedangkan aku boleh mintak melalui emel je..tetapi disebbkan sistem down dan menyebabkan masalah internet kat kolej aku dulu..tpakse aku pergi sendiri ke nilai selamat la xjauh dari ni..ko doakan segala urusan aku cepat selesai...Ameen..

Tetiba masa kau bukak blog aku ni..aku terpandang followers aku...Alhamdullilah 300,terima kasih kat korang..aku bukan mengejar yang 3000 tu xsama sekali..aku nak even 3 je sekalipun aku xkisah,yang penting korang ada bsama aku..

Last weekend aku balik kampung pahang..kali ni x keseorangan...aku pinjam sepupu aku dr laki die..(ekceli,laki die pi kursus..dok rumah sorang bosan la kan...kalau x,xdenye nk ikut aku..heeee...sorry sepupu..orang ada lakikan...) rindu kat mak abah aku..macam lama sangat aku xbalik..yelah,sebb baru2 ni mak aku bnyak dtg kl..kalau cakap puas ke x..mmg xla kan..sebelu puasa ape lagi..request la macam2 nak makan..bukan aku tapi sepupu aku...orang baru kawen la kan..nak mkn 2 nk mkn ni..layan kan jela...ehem ade ape2 ke..ntah,aku pun xtahu...sama2 jela kite doakan semoga rezeki die ade...

P/s: Korang xsuka kan kalau entry xde gamba..macam aku jugak kalau bce blog orang..paling tidak 1 gamba mesti ada..wajib kot




Photo
Photo
Photo





Sunday, 23 June 2013

Pinjam bahu awak,saya nak tumpang lentok...

Assalamualaikum...

Kali ni aku nak luah kt korang..korang..dan korang...
sebab aku tahu korang sentiasa ada untuk baca setiap entry aku..
even korang singgah sekejap,atau xjenguk langsung atau sekadar baca seimbas lalu tajuk aku,aku xkisah..
yang penting aku dapat luahkan ape yang aku rasa..

Aku bukan sorang yang suka memaksa-maksa jauh sekali nk herdik atau marah orang..*marah bukan sifatku-newboys..layan jap..dah sudah..serius tengah layan lagu ni...tapi bukan hal cinta-cintun..

kekadang aku xfaham dengan ssetengah perangai orang ni..ye, aku tahu setiap orang ade kerja masing-masing dan kekadang 2 sampai xsempat nak buat..aku boleh terima kalau lewat dalam seminggu dalam 2 minggu...tapi sekarang dah lewat hampir 2 bulan..aku agak kecewa jugak la..ianya melibatkan pelantikan aku..juga melibatkan periuk nasi aku.. andai ko kat tempat die..ko xpikir ke yang ko dah aniaya orang lain (aku orangnya) sebab offer dah lama dapat..tapi ko belum siapkan surat untuk hantar ke bahagian depan untuk urusan yang lain2..aku ni hanya menunggu dan terus menunggu..walaupun aku kerja dibahagian yang sama atau sama fakulti aku xnak la meng-push2 orang ni..sebabnya bagi aku , aku nak kekal lama dalam ssbuah tempat kerja dan ia melibatkan reputasi aku sendiri..xsedap la kan kalau ko budak baru nk tunjuk perangai dengan orang yg dah kerja bpuluh2 tahun dekat sini...aku masih ada rasa hormat yang tinggi dengan orang..ye aku tahu aku memang seorang yang hormat orang tua.. walaupun baru je td aku dimarah oleh sseorang dalam fon...aku cuma xjelas je ape yang die cakap..dan minta diulang je..boleh dia cakap dengan aku dengan suara yang kasar dan tinggi...aku dalam keadaan berserah, terima jela sebab nak mintak ptolongan dia kan...anggap jela dia tangah piyed kot...entah la..aku langsung xpandai nak balas bila orang cakap kasar-kasar macam ni..kenapa diorang boleh ek cakap mcm 2..kalau dengan aku mungkin aku xkisah..tapi kalau dengan orang lain 2...kalau aku cakap kasar dengan orang confirm tido aku xnyenyak..dan tpikirkan orang 2 bkali2..aku cuba untuk sentiasa pikir positive..dan anggap orang 2 ade urusan yang lagi penting yang perlu diselesaikan...tapi urusan aku pun penting jugakkan....Semoga Allah membuka pintu hati dia untuk menyiapkan tugas2 dia dengan segera...

lega..bila aku dapat luahkan ape yang tbuku dalam hati aku...aku pinjam bahu korang ek..nk lentok jap..pastuh nk wat muka sedih..pui..mcm korang nk layan kan...

xpela yang penting aku mohon korang doakan segala urusan aku dipermudahkan..dan salam nisfu syaaban..




Cik Ayiesha Sani..muke sedih2 mintak simpati....

Thursday, 13 June 2013

Malam Glamour kau

Assalammualaikum...

Malam glamour2 konon..
berangan lalu red carpet...
imaging wartawan2 amek gambar..
siaran lagsung tv3 teringin..
ape ko ingat ni
Majlis Anugerah Bintang Popular
tak ini sekadar
Majlis Makan Malam Jabatan Radiologi 

MY BOSS FAMILY- PROF HJH DR. ROZI

WAWA FAMILY- OPISMATE

DR SUBAPRIYA FAMILY

DR HASYMA FAMILY

DR NORAMALIZA FAMILY

DR. NORAFIDA FAMILY

DR. SURAINI FAMILY

SWEET COUPLE-MY BOS

CUTE COUPLE- NAD & YUN

HUSBAND & WIFE- ILA & ZUL

ORG BARU KAWEN LA - HERY & TIE
IEDA FAMILY

ZOOMBA GROUP

RADIOLOGY FAMILY



CIK AYIESHA SANI


OHSEM!

SUPER CUTE GIRL

AUNI- PEMENANG BEST DRESS AWARD

AUNI

DIE NI MEMANG SELALU PERASAN

Pictures of Beautiful Islands