Monday, 30 April 2012

Segmen : Miss Z Cari Blogger

miss Z berceloteh

Rajin Miss Z kita ni buat segmen
Cik Ayiesha ape lagi join la
bagus sebenarnya bersegmen-segmen ni
hurm..bila cek nk buat segmen pulak ye..


Sunday, 29 April 2012

Saturday, 28 April 2012

Bila Cik Ayiesha pergi kenduri..

Assalamualaikum..

Ni ade beberapa gambar
Wedding kawan Cik Ayiesha
SELAMAT PENGANTIN BARU
Eita & Erul
bila la aku nk kawen ni?
angkat bahu geleng kepala

With member2 sekelas

Eita & Erul
cute diorang ni..

Siapakah seterusnya????

SEGMENT : SERIOUS FOLLOW BACK


Bila ada masa dan line tenet pun ok
syiok untuk berblogwalking selain dapat jenguk 
blog blogger-blogger yang lain
beban?
Tidak

Nak join


Tag:

Friday, 27 April 2012

Rugi Dan Amat Mengecewakan

Assalamualaikum

To readers yang comey-comey & kacak-kacak belaka
puji dulu..hehe
tgk tjuk 2 ape yg rugi? dan ape pulak yg kecewanya?
ni nk habak mai
bukak2 je blog mak ai banyk nye segmen yang dah terlepas..
kebanyakannya dah tmpat tempoh...rugi2

yang kecewanya pulak cik ayiesha belum lg sempat nk
blog walking dr segmen2 yang cik ayiesha join...
bukan xnk BW...tp my babyboy (broadband)
ni  agak lembap la sejak 2 3 hari ni
nk BW pun x syok jadinya
maaf baby ye..
kang xpasal majuk lak
abis terminated
langsung tak boleh nak bukak blog
lagi haru dibuatnya
ok lah..nanti bila line dah ok
(dah bayo la 2..hehe)
saya akn strt BW ke semua blog yang join 2 ye..
terima kasih pada yang dah follow 
Cik Ayiesha
@-@
^

Undangan majlis perkahwinan

Assalamualaikum

Nampaknye esok ade jmputan kahwin

member cik ayiesha


Kad dah dapat..hadiah pun nk kena ada la..

Selamat Pengantin Baru

Zarita & Hairul



hadiah ape 2 ek?
mana boleh bagi tahu
RAhsia
hehe
teka la...
@-@
^


Saturday, 21 April 2012

Friday, 20 April 2012

SEGMEN : JOM KENALI BLOG SAYA

miss Z berceloteh


Bermula OCT 2011
Cik Ayiesha @ Aisyah
yang bermaksud
"hidup bahagia"
nama diguna pakai
Blog ni berlatarbelakangkan
sedih,gembira,suka-duka,duduk,berdiri,dan jatuh saya
segalanya ni sini 
love
http://ayieshasani.blogspot.com
@-@
^




SEGMEN : JOM TINGKATKAN FOLLOWER DAN TRAFIK BLOG



PIN-PIN....PONNNNN
TIN-TIN
Cepat la jalan dah hijau tu...
SAbAR la
TRAFIK JEM!!!
tahu x???
@-@
^

Ape?ade jaln pintas?xjem ke?
Nk TRAFIK jem jgk
& bnyk kete FOLLOW belakang
dah join pergi kat







DEACTIVATED!!!

Assalamualaikum

Rindu??xtahu laa..
Dah lama sgt x bkk akuan FB
smpai ade org text msj
"Eh..name fb ko ape skrg"?
Cik Ayiesha Sani 
xjumpa pun
sory dear sy dah deactivated 
akaun Fb..
Bila nk buka semula?
entah...(sambil angkat bahu)..xde jawapan
biarlah mcm 2 dulu
lg aman kot

kenapa?
xtahu la
mungkin malas
mugkin fed-up
atau
lebih tepat
mungkin xnk melihat "kecurangan" itu lagi

Ape pun saya xkisah
xde facebook pun sy boleh hidup
dan bersosial mcm biasa
sebab saya ade
BLOG
Hurm...kalau ku tahu berblog ni best..dr dulu buat..
i Love this blog
@-@
^
p/s: mana2 blogger yg anjurkan segmen,GA or ape pun yang related to facebook suruh like ke ape memang cepat2 Cik Ayiesha pegi...sebb xboleh join...:-(


Thursday, 19 April 2012

Bila org mintak tolong....

Assalamualaikum

Baru berape hari lps
mber baik msk sek dulu
mintak tolong...
dia just text cm ni...
segan kot nk call
(ok buang sifat cpt salah sangka)

Mber: Mek (name bila kitorg bmsj..jgn gelak) nk mintak tlg leh?
C.A:  Ape mek?..ckp jela ne tw leh tlg..
Mber: Nk pjam duit ckit..nk byar deposit rumah..
C.A: Boleh,bape nk?
Mber: rm__..terima ksh bnyk2 tw
C.A: no hal la..wlcm

ok skrg bkn nk ckp Cik Ayiesha korang ni baik..
moral of the story
bila org mintak tolong kt kite x slh kalau tolong
selagi kite mampu..
dan ingat pastikan korang kenal siape dia 2
pastikan tahu mane nk cr dia tu nant
kang xpasal2 mlayang cm 2 je..
dan mungkin hari ni diorg susah..
nasib kite kemudian hari
ntah...xtahu lagi mcm mane...
kalau anda rasa...
kenapa la org xnk tolong aku ek bila aku tgh susah?
tepuk dada kuat2 
tanye kenapa k..
@-@
^

"Segmen Cik Ross:BLOG AKU TAK POPULAR"


KALAU BERITA HARIAN ANJURKAN 
ABPBH
YANG CIK ROSS PULAK ANJURKAN 
BATK
ape tu?
(syyuhh...slow ckit tanye tu...blog aku x popular la...)

Pulak...blog korang pun xpopular..
dah pegi la  
dah popular jgn lupa kat
Cik Ayiesha
@-@
^

Wednesday, 18 April 2012

sedap....nikmat....

Assalamualaikum
kegemaran cik ayiesha sefamili ni
kalo petang2 mmg ade minum petang
ok xmau ckp bnyk...ini la menu minum ptg saye!

Sebelum
ubi tanam sendiri taw..my abah yg  tanam....

 selepas
yg ni je Cik Ayiesha kau yg buat....


ok....hehe...mkn pulak bersama Teh O panas..
eerm...sape yg telan air liur 2 sorry ek...
sengaje jek..
@-@
^






1st Giveaway Miss BaNu & Aziela



Tulus Ikhlas dr sy
@-@
^

Nk join jgk??...hish..mmg nipis la harapan nk menang..
pegi la
>sini<

Tuesday, 17 April 2012

"segmen: saya bangga menjadi blogger"


Aisyah Humaira
"putih kemerah-merahan"
sedapkan name tu..
hurm..ai..puji2 npk..
ok..cukup..
Berbalik pd segmen
Cik Ayiesha bangga menjadi blogger 
yang berasal dr negeri yg paling luas kt semenanjung iaitu
NEGERI PAHANG
"koi harap2 ramai la blogger dr Pahang k..
jom awok join segmen ni.."
heheh


Asal Usul Nama pahang
Rekod China                   - Phang atau Pahangh
Sejarah Melayu               - Pura
Orang Arab                     - Fahan
Cerita Tradisi Melayu     - Sempena nama pokok Mahang yang tumbang di Sungai   Pahang di Kampung Kembahang

Take note: Mungkin ramai yg xtaw kan asal usul name pahang..sekarang dah taw kan...ok....sy pun!ok senyap....hakhak

!

"SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84"


Assalamualaikum..

Seruis n duarius mmg la sesgt Cik Ayiesha korang ni x pandai nk 
bersegmen2 ni..tp bak org ckp la dah cube sekali nk sekali lg..
ni kali ke dua aku join segmen2 ni sepanjang berblog
hurmm..syiok jgk..
jom  jela kite bersegmen
untung2 rezeki bpihak kt 
Cik Ayiesha..
ahaks!

En Zam berminat dalam mencari blog-blog untuk dimasukkan dalam senarai blog kegemarannye.

Kriteria-Kriteria:
Jangan bimbang tiade kriteria istimewa diperlukan
 Tidak kira anda blogger baru (mcm cik ayiesha ni hah)  atau lama, popular atau tidak, blog comey atau biasa2, blog serius atau santai


Di akhir segmen,beliau akan pilih 5 blog sebagai BLOG PILIHAN ZAMANI 84 & promosikannya secara esklusif selama seminggu bagi setiap sebuah blog di dalam satu entri STICKY POST . Selain itu, En Zam akan masukkan kelima2 buah blog itu dalam bloglist Zam sampai bila2!


Tarikh tutup:17~ 24 April 2012 
Jam: 11.59 malam.



"SEGMEN NASZ : B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G"


Share

Assalamualaikum

kenapa korang suka blogwalking?

En Naser tanye knape suke BW..

Ini jawapannye:

Setiap org mmpunyai cita rasa masing-masing..
punya cerita tersendiri..dan perwatakan yg juga berbeza-beza
setiap org dlahirkan dgn kelebihan msing2..
so,sy suke untk mgenali insan2 ni walau hanya dalam Maya..
wasalam


Cik Ayiesha cakap: yg aku nye jgk yg simple...mmg xkreatif tol la...hehe







Sunday, 15 April 2012

kau nk kene ROTAN??!

Assalamualaikum..
hadoi..mroyan pe dak ni...
hehe...dok eh...
ha..soalan 2 aku tujukan 
kt adik kesayangan aku 2 la..
Tahun ni dia PMR
tp Ya Rabbi 
liatnye nk study..
xmcm zaman2 aku dulu..
eh,,yeke?...yela..
kalo x.xkn msk u kot
berlagak skejap..

ape lg aku guna la kuasa veto aku
yg parent aku bg suh ajar dia
cepat amik buku latihan yg aku 
beli bnyk2 kt kau 2..
jd la Cikgu sepanjang cuti aku ni..
nasib la kau dik
dapet akak yg garng ni..
untuk masa depan kau jgk
bkn utk org lain diri kau jgk
eh..garang ke aku?..
hikhik

adik aku...blagak macho..geli aku

Saturday, 14 April 2012

Dah xde ape2 mak..

Assalamualaikum
Alhamdullilah..slmt sampai kekmpg halaman ku
yahoooooooo...googleeeee...
haha...over tol...
eryk...kenyg...br lps mkn mlm
mk msk sup ayam,ikn grg,ikan masin,syur kobis tumis
biarpun simple..sedap....
lps 2 aku pon ha ape lg konon nk update blog
tp xde idea..xlme mk msk ddk kt sisi aku ats katil..
korang bygkn la sendri eh..hehe
dok2 bsembang..mak tnye pasal aku 'ex' aku
soalan yg plg aku cube elakkn..dialognye cm ni..

mak : kamu dgn  "F" lg ke?..npk senyap je
aku :  erm..dah xde ape2...(senyap)
mak: ha?biar btol..knape?
aku: xde jodoh mak
mak: mst ade sbb..xkn tetibe putus..
aku : sbb dah lame x jmpe kot
mak: la..xkn lme xjmpe leh gdh..
aku: senyap

aku cube alih topic pasal benda lain..dgn harapan mak xtnye dah...tp aku terus diasak...argh...

mak: kamu ade mrh2 ke,sakitkan hati die..kamu ke yg ptskan..nnt ape mak die ckp lak..
aku : xlah..
mak: dah 2 ?
aku :...hurm...mak,dia ade perempuan lain...(sebak)..air mata btakung...owh...jgn mgalir...tahan2..
mak:..owh..sape?
aku: xtw kwn tmpt dia blaja kot..
mak:..xpela..(terus alih topic sbb mak dgr suare aku dah lain semcm....)

aku ters sembg mcm biase dgn mak...n akhirnye mak aku kuar bilik...n aku huwaaaa.......ngis la ape lg.....sedih....sian mak....mgharapkan hbgn antara kami...maaf mak...mgkin anak mu ini bkn yg tbaik buat dia...dan mak doakan org supaya dpt jodoh yg tbaik....aminnn


Ya Allah...kuatkan la hamba mu ini...











Thursday, 12 April 2012

mOOd cuti sem!!!

Assalamulaikum...
sengal ke dak ni..
selmat la benda ni xleh mjerit
kalo x bngit da telinge capang korang 2..
haha..ops..jgn terase ye...
la kalo x capang..
xkn kuncup lak telinga korg...
cm ne la dh dengor ye dak...ahaks!

sebnrnye esk last clss b4 sem break
xlme pon..3 mgu je....
huh...dlm kelas jgn ckp la..sparuh pon xsampai kot..
nasib la kuatkn lg iman ni...
xmau la tuang kelas...hahaha...
insaf dah...eh..pnh ke ek aku ponteng????
hurmmmm...


pelajar cemerlang 2012

  

Wednesday, 11 April 2012

Assalamualaikum

ok ari ni pi karok..
maklumlah cuti umum kan...
bkn senng nk dapet...
myumbang kan suara yg smemangnye sumbang
ahakss!!


tgh bwak lagu kesetiaan...siti sarah...xleh bla tol cna...

cik eija & cik ayiesha...uhuks!

kami sengal....erghhh!!!!

Monday, 9 April 2012

Cinta..meraikan kasih dilangit syurga...

Assalamualaikum

hamboi2...bce tjuk mcm org tgh dilamun cinto
xdak maknenye ok...
hati ni msh single lg...
cewaaah...

ok...sebenarnye 2 3 ari x tulis blog 
bkn pi cr cinta ok...
ni hah dok bce buku ni..


nak taw pasal ape buku ni...jom selidik:

tajuk2 dalam buku ni

1.memahami bahasa cinta adam dan hawa
2. menjadi arkitek cinta
3. syurga dunia alam perkahwinan
4. tingkah lelaki moden mencari cinta alam perkahwinan
5. sandaran bahagia
6. layanan istimewa buat sang suami
7. indah dimata dekat dihati
8. corak warna iman pada kain putih
9.kisah terindah untk hati
10. wahai Tuhan dengarkanlah
11.hati2 ombak menghempas pantai

ini antara tjuk2 yg best...bg yg bru putus cinta (tetttttt)...hahah, msh sinlge...sdg bercinta or bkhwin..wajib bce..bnyk yg boleh belajar...n bolehlah raikan kasih dilangit syurga

wasalam...







Wednesday, 4 April 2012


03/04/2012 @ 7.33am


"salam..maaf gangu..sy nk mintak maaf 
bnyk2 slame ni bdiam diri..dan mintak
maaf sbb x dpt lg nk teruskn hbungan 
ni lg dgn awak..sy dah x ade ape2 rase 
syg lg pada awk dan hbungan kite hanya
sampai sini je..maaf segala2nye..halalkan makan
minum..kirim salam 1 family..
assalamualaikum.."

Ape perasaan hati wanita korg bile ur boyfnd text kt korg cm ni...sedihkn..sedih sgt2...itulah yg aku hadapi..setelah hmpir 8 thn hgn kmi..tp adilkah bg aku dilepaskan tnpa alasan.....?walaupn aku npk sendri kcurangan dia dihadapn mate aku sendri....argh...so sad!!!...xpe...aku redha...bahagia la kamu walaupon kau cipta kbahagian di ats air mataku kasih....


update 22 nov 12..
bila aku kenang balik..cepat masa berlalu hampir 7 bulan kot...ntah!..lupakan jela.

Monday, 2 April 2012

ok..cukup!

Dah jgn kau nk mbazirkan airmata kau 
dgn benda yg remeh temeh ok
mane diri aku yg dulu 
yg sentiasa happy n ceria 
ye..aku nk diri aku yg dulu
mmg aku kecewa n sedih
tp sampai bile aku nk perasaan 2 
mhantui jiwa aku
bila kau nangis dats mean 
org akan anngp kau lemah n kau tewas

mulai saat ni.detik ni
lupakan semua n segala2 nya
ye..mmg payah..
tp aku kne lakukan 

mulakan sesuatu yg baru Aisyah
kalo org lain boleh bahagia 
kenapa tidak kau..
suatu hari nanti kebahagian pasti milik aku..

p/s: bukan kemaafan yg aku tgu drmu.cukup la dgn kau mhargai aku selama ni..bina la kbahagianmu sendri..sbb itu pilihan mu...thnks..


Pictures of Beautiful Islands