Sunday, 23 September 2012

syukur..penantian berakhir jua

Assalamualaikum..

hai korang-korang...
miss x..?
x pun...jahat...:-(
hakhak...

ok la seperti yang korang tahu selama ni aku menggangurkan...
alhamdullilah...akhirnya sekarang ni aku dah pun bkerja..
kat mana?
what position?

pertama sekali syukur aku panjatkan..
sebab tempoh penganguran aku xlama..
dan rezeki aku murah..

aku xkisah kat mana sekali pun aku berkerja..
dan alhamdullilah..ape yang aku kerja x jauh dari bidang aku belajar..
boleh la dikatakan kene sikit-sikit

biasa la sekarang mana nak senang cepat
kalau xbermula dr bawah dulu..
so aku berpuas hati dengan ape yang aku perolehi sekarang ni...

Now,aku berkerja kat
Fakulti Perubatan Dan Sains kesihatan
Universiti Putra Malaysia,Serdang
di Jabatan Pengimejan.

okey sesiapa reader aku yang berkerja di area sini
boleh la kita berjumpe ye..
teringin nak ada member blogger..
hekhek..






Thursday, 13 September 2012

my graduation ceremony



Assalamualaikum

kali ni gambar bercerita leh x?hehe..
sila ucapkan tahiah kepada saya ye..hehe
8 sept 2012
hari tu hari yang paling bahagia dalam hidup aku..
akhirnya aku berjaya dalam step kehidupan aku yang pertama
dalam melangkah hari-hari yang akn mendatang..
impian aku masa kecik-kecik dulu akhirnya tercapai juga..
disaat aku mencipta kejayaan
mak abah aku selalu ada..
dan itulah aku sentiasa harapkan
semoga mereka sihat dan dipanjangkan umur
dan dapat datang ke majlis Konvokesyenku..
Alhamdullilah..ini lah hadiah aku untuk mak abahku..
dan aku sentiasa mengharapkan mereka sentiasa ada bersama 
aku sampai bila-bila dijatuh bangun aku..
lemah dan kuat aku..
mereka ada sebagai pendorong kehidupan aku..
siyes...(sebak!)...haha..
mungkin sekarang aku xperlukan orang lain
cukup mak ayah aku sampai bila-bila..
aku sayang diorang..

SEKITAR MAJLIS




disaat aku keluar dari dewan..bersama segengam diploma..cet.haha



bunga-bunga cinta...berat woo..baru 2..lenguh tangan aku pegang..
haha..berat air sebenarnya..




posing sat...aceh..ceh...haha




my beloved  parent masa dalam dewan



candid..

mak: termenung ke?
abah: ape la anak aku sorang ni..
aku:....pantang npk lensa camera..





muah..muah..muah..muah..
untuk this pitca!






bersama bff aku..eija..
ramai lagi..tapi xsempat..dia je yng sempat aku bergambo
masa terlalu pack..huh.



bersama parent memasing..
mana mak eija?
mak dia xbapa sihat..
doakan mak dia sembuh k..
aku xpasti mak dia sakit apa..
tp yg pasti x boleh jalan..hanya mampu berkerusi roda..



ni kekasih aku...kalau boleh sampai tua aku nak dok ngan diorang..hehehe..
dasar kamu!..haha


Family aku..
xsemua dalam gmba ni..
hanya abang aku yg sulung n wife serta anak2 buah aku..
memang xkan jadi gamba kalau ngn anak buah aku ni..
hehehe.




kehijauan aku disitu..





bersama ateh dia...





aku dah comot time ni....hujan lak 2 nasib kejap je..




.....THANKS FOR THIS.. I LIKE IT..





Friday, 7 September 2012

55 Tahun merdeka..janji aku belum di tepati

Assalamualaikum

walaupun agak terlambat
aku nk ucapkan salam MERDEKA.
55 tahun dah kita menyambutnya..
Alhamdullilah aku bangga menjadi rakyat MALAYSIA..

Janji apa yang belum ditepati tu..
siang malam aku pikir pasal blog selagi aku x bagitahu
selagi 2 aku rasa x senang..

kalau korang perasan 
entry-entry aku yang lepas banyak yang belum ada kesudahannya..

antaranya:
 Bila otak aku dah kuning 
dengan
cerita raya

semua belum ade bahagian kedua nya lagi..
walaupun ade ke x orang bacanya
aku tetap rasa besalah..
macam tak tepati janji lak..huhuhu

bukan senjaga aku xnak hapdate blog aku ni..
serius aku cakap aku tengah busy sekarang..
dengan broandband wat pasal..
aku nak kene ulang alik ke nilai..
settelkan konvo aku..
tapi dalam masa yang sama aku tetap pikir blog ni...
aku rindu kat korang-korang semua..
rindu aku nak blogwalking.serius weh..nges!
sukar aku cakap perasaan tuh..
aku cinta  koraang....muahhhaaahaahaha...

ok la entry kali ni just nak explain knapa aku x update blog (ni bukan update ke ?.)
x..ni aku anggap notis!..haha

dan entry kali ni pun xde gamba..
update kat lappy adik aku..
dah lambap broadbandnya..
huh...aisyah,please la bersyukur..
hehe..




















Pictures of Beautiful Islands