Thursday, 1 September 2016

Engagement Day Aisyah & Syamsol


Assalamualaikum..

Aku rindu blog...
tu je yang mampu aku cakap
sampaikan password blog pun aku dah lupa..
nasib boleh trace balik...
punya lama kan??
sampaikan aku pun dah tukar status sekarang ni...
hoho...
bertunang pun dah lebih kurang 2 bulan...
masa raya haji hari tu..

sebagai kenangan aku dan dia...
aku abadi kan cerita kami ini dalam blog..
semoga kenangan kami berpanjangkan ke anak cucu cicit...(kemain atok nenek)..

Alhamdullilah...

majlis  semuanya berjalan dengan lancar dan diharapkan..
aku xjemput ramai..kawan2 terdekat dan jiran2 serta saudara terdekat
kawan2 kerja dan opis  aku xjemput dan diorg xtahu pun yg aku nak bertunang
maaf nye kawan2 yg kt kl/selangor/ bangi..bukan nk berahsia ape pun...
jangan risau majlis besar nanti aku confirm ajak..:-)
xmau sentap2 lagi tau...ade yang bermasam muka sejam dengan kite sebab xjemput...hehe

11/07/2016

Aku selamat bertunang dengan lelaki pilihan aku sendiri
bukan aturan keluarga..
kami berkenalan dalam tempoh setahun..
of course la dia yg nak kenal dengan aku...eheh
dalam tempoh tu kami on/off
sekadar kawan dan aku hanya ingat sekadar dia nak kawan je..
2 bulan pertama kami kawan...then masing2 sibuk dengan hal masing2
kami uncontact selama 3 bulan...

mungkin jodoh..
kami ditakdirkan berjumpa dalam satu majlis makan malam 
kat situ semua nya bermula
aku yang selama ni 
tak de apa2 perasaan kat dia..
malam dinner tu...
tup...jantung ko macam kene ketuk..
berdebar kot aku tengok dia...
ko dah ape kes...haha

kami dimeja asing2...tapi mata aku nakal sangat asyik nak pandang dia..
haha...dia pun sama kadang2 curi tengok aku...
sebab kenapa tiba2 mata ko dan mata dia bertemu...
tidak sengaja?
haha..lol

Then,dari tu dia mulakan langkah dia...
kami berkawan semula..
tapi aku mengharapkan bukan kawan saja...gatal!

Tepat jangkaan aku...
dia menyampaikan hasrat utk mejadikan aku isterinya
aku bukan la yang jenis memilih..
dan aku yakin dengan jodoh..
keikhlasan dia aku nampak..
dengan nak jumpa mak ayah aku dikampung secepat yang mungkin..
takut kene kebas ke...
xyah risau la...hehe

Dia menyampaikan hasrat dia kat mak ayah aku..
dan bgtaw yg akan hantar wakil untuk masuk meminang bulan depannya..
wow...pantas...aku xready sebenarnya lagi...haha

aku bagitahu dia yang aku nak tahun 2017 kawin..
tapi dia buat rayuan untuk tahun ni jugak kami nikah
sebab dia xnak dugaan tunang tu lama sangat..
atas budi bicara...aku setuju la..padahal mmg ko nak awalkan..lalala..

kami sepakat bawa hantaran makanan je masa bertunang
bincang sesama keluarga je..
kurang 15 minit 
jari aku dah disarungkan cincin...

sekitar majlis...


decoration bilik semua nya aku yg buat...

baju dan veil aku beli...
mint green 


perbincangan antara keluarga aku dan dia
wakil belah laki ayah dia baju kemeja hijau
wakil perempuan abg sulung aku..baju melayu biru

make up by dee touch..senior sekolah aku...puas hati sgt

housemate aku kt bangi...thanks dtg jauh2



jiran + kawan rapat aku...

kawan rapat kt U dulu...


cousin 



cinta hati aku selamanya

bakal mak mertua aku...mmg aku request nk sarung cincin dalam bilik je...
hehe...fefeling nk mcm org dulu2..hehe

family aku...terima kasih untuk segalanya

Bakal perdamping,pemimpin, suami  & ayah  kepada anak2 aku...In Sya Allah
permalu sangat..kamera pun xpandang...aku je over nau..



ini lah first time aku upload pic muka dia untuk tatapan umum..
dekat FB or IG aku x tunjuk
nampak x yang aku syg korang..hehe


cerita pasal majlis aku sikit :
  • hantaran aku buat sendiri je (bajet rm200) 
  • tiada pelamin nan indah,aku hias bilik tidur je  (jimat rm300 aku)
  • baju dan veil ( rm180 + rm 170) 
  • make up dee touch ( rm150) murahkan...aku suka sebb nipis je..
  • tiada official photoghaper...kamera fon dan dslr abg je..

itu lah serba serdahana majlis aku..aku pun xnak mbazir dan nk fokus untuk yang
lebih penting..nk kawin bukan sikit belanja memandangkan kami ada 5 bulan utk persiapan
so kami decide untuk simple je..

doakan uruskan kami dipermudahkan...








































No comments:

Post a Comment

Pictures of Beautiful Islands