Wednesday, 6 February 2013

Ayiesha pakai ape ek??

Assalamualaikum..

hai korang...?
semoga hari ni lebi baik dari hari2 semalam..
tetapi ingat walaupun hari sebelum2 ni ada tidak berapa baik..
sebenarnya itu adalah sebahagian dari kita..
yang hanya kita lalui sekali itu je dalam selama hari yang kita hidup..
mungkin hari itu akan jadi kenangan dalam hidup kita..
kekadang hari ini kita menangis..tetapi bila dah 10 atau 20 tahun lepas..
kita boleh ketawa dengan tu semua...

selasai la mukadimmah aku hari ni...

sebenarnya aku nk share ngan korang..

dari zaman sekolah,universiti dan bkerja..
aku sering diajukan dengan soalan2
ape foundation atau produk yg aku pakai..

aku xbangga dengan soalan tu..
jauh sekali dengan nk riak..
walaupun ko boleh hagak..
orang tanya macam 2 mesti sebb muka ko cun kan..
tak pun..bagi aku semua orang cun..
tetapi yang beza nya kulit muka kita..
sama licin atau berjerawat..

sekarang ni aku tengok
makin banyak2 produk dipasaran
dan aku mbuatkan iman aku semakin nipis..
mne xnya..rambang mata aku ko tengok benda2 2 smua
lagi2 tengok testimoni yang berjaya..kulit gebu-gebu ow..jeles aku...
2 aku sampai xtahu nk pilih yang mane..
aku xtaw 2 sama ade edit atau memang original tanpa makeup langsung..waallahualam....
kita hanya perlu bersangka baik..

baru-baru ni aku ade beli mask..kalau mask aku masih berani untuk beli lagi..
kalau untuk produk2 yang lain aku masih belum berani nak pakai..
lagi2 ianya masih baru dipasaran kita..walaupun ianya sangat la berkesan kata ko..

aku dah rasa cukup dan bersyukur asal kulit muka aku xde jerawat atau jeragat yang sememangnya
menjadi mimpi ngeri setiap wanita..sebab mungkin itu adalah aset ko kan..
ko cakap ngn aku..mane perempuan yang xnak cantik..
tetapi ingat..berhiasalah hanya untuk suami anda..

dan tadi ade sorang doktor kat tempat aku berkerja menanyakan soalan yang sama kat aku..
bagi aku xde ape yang perlu aku sorokkan kalau itu yang boleh mencantikkan sesorang..
aku suka bila perempuan ingin jadi cantik...
sebab aku suka pada yang cantik-cantik
bila aku diajukan soalan ni..
aku dengan confident la share ape yang aku pakai selama ni..

Aku xpakai produk yang mahal-mahal sebab aku rasa
kalau dah ade produk yang biasa tetap kualitinya bagus ape salahnya..
melainkan ko mampu..

sejak dari zaman sekolah lagi aku memang pencinta Safi Balqis..
aku pakai set ni..memang dah lama..
aku nk ingatkan ko yang bila ko pakai ni..
biarlah berterusan..jangan pakai 4 minggu dah cakap ade kesan ape2 pun..
ye aku akui benda ni xkan npk dalam masa sekejap..
makan masa jugak..

lagi satu..aku dapat respon dr entry aku yang lepas mengenai safi balqis..
memang ianya berminyak sedikit tapi ianya berminyak shine..aku suka
die bukan berminyak yang ko rasa lemas 2..aku harap ko paham..
tapi kalau ko pakai dari pagi sampai malam xcuci muka ko..
aku pun rimas..2 minyak ko goreng lempeng atas muka ko namanya 2

tapi aku xkisah kalau ko nak cadangkan kat aku
ape2 produk yang ko rasa lagi best
dan patut aku try..
dan sekarang aku masih mencari produk2 sampingan
seperti collagen or suppliment yang lain..
xkisah la asal untuk penjagaan muka..

sharing is caring kan....jadi jom la kita bercantik-cantik bebaas tanpa cacat cela....

# suka tengok orang cantik even xpayah makeup pun  :-)

*tetapi air wuduk lagi berkesan..amalkan la selalu..petua yg selalu aku amalkan...sesudah solat,jangn sesekali lap air wuduk itu,biarkan ianya kering sendiri.....













4 comments:

  1. tgk gambar tuannye pun dah tau kulitnya gebus cantik je :)

    ReplyDelete
  2. Thanks ye sue:-) Alhamdullilah..kecantikkan milik Allah

    ReplyDelete
  3. anda ditag : http://izzam4eva.blogspot.com/2013/02/the-longest-giveaway-ever-by-ain.html

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands