Tuesday, 28 May 2013

hantaran yang mmg colorful..kau hader

Assalamualaikum...

Meh ari 2 aku cakap dengan kau kan yang aku buat hantaran..
tapi sebenarnya bukan aku yang buat sepenuhnya...
aku hanya support dr belakang..
kenapa aku cakap macam 2...
sebab ni ceritanya...

Bakal pengantin ni lelaki..belah aku..
excited sangat nak kawin buat kali pertama (insyaallah hingga keakhirnya..ameen)
die mmg nak buat sendiri dan yang xboleh bla nye..die request nak colorful..
aku boleh terima lagi kalau setakat 2 or 3 kalau..
in case die pilih hampir 5 or 6 color (bunga gubahan)...*pengsan
masa beli barang hantaran dalam pale aku ape la yang bakal jadi dengan hantaran 2 nanti...*gulp..aku redha..

Settle beli barang...hanya dalam 1 hari sahaja..kami pulun dari 10 pagi dan settle semuanya hampir 11pm siapkan semuanya...
hari pekerja yg sememangnya yg sangat bermanfaat..hahaha...

Seriusly aku ckp aku xpernah jumpe seorang lelaki yang tol2 excited sampai segala-galanya die nak buat...
dan cadangkan...

kalau kau kat tempat aku mesti akan ianya kan segala pendapat org...macam 2 jugak la aku...segalanya aku angguk tanda sokong...dan hanya ubah penting2 je aku akn adjust kalau aku rasa betul2 x bekenan dek hati...

korang jamah la gambar2 ni...bila dah siap semuanya..dalam hati aku...*ceria jugak...

dan mak aku pun tegur..

...kak,nnt ko tunang wat la macam 2 jugak..orang kmpung xpnh buat lagi..
..mak,bagi la orang pikir dulu...*sigh..


plan aku awal2 nk tiru macam ni...simple dan cntik

kami redho je buat masa 2...abg kepada cousin aku ni...

cantikknnn.......

trolley kitorang that time....orang pandang je...*ade aku kisah ke..

pakai gabus je...lebih senang

bakal pengantin yang gigih nak buat sendiri..


i proud u abg nasrul

last gubahan time ni..untuk letak brang makanan

telekung...xyah gubah..pakai kotak die je

set wangian

sirih junjung..jangan gelak...tapi aku nk gelak jgk..haha

set kasut dan beg..pernah kau tgk hntran mcm ni..mmg gembel!

ni la hasilnya...

Amacam..inilah satu-satunya aku rasa hantaran yang sngt2 sempoi...dan kau akan bahagia bila tgk orang happy...
Ayat abang nasrul...
kalau boleh biar abang yang buat sendiri supaya kak dira (future wife) terharu kalau abg yg buat...


Ape2 pun tahniah pada kedua2 nya...dah pun jd husband n wife 18 mei ari 2...sakinah mawadah warahmah..

3 comments:

  1. wowwww!! simple but nice la. bagus sungguh abg kamu buat sendiri. mcm husb akak jugak la. dulu mase bertunang, hantaran semua dia yg buat sendiri. :)

    ReplyDelete
  2. haha...ceriakan...tol 2 sue bila org yg kite syg yg buat sendiri...kite lebih appreciate it!...sweet je husb sue:-)

    ReplyDelete
  3. macam best je ceria mcm tu , xde la satu kaler je

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands