Tuesday, 8 November 2016

17 Hari lagi....-My Big Day

Assalamualaikum...

17 Hari.....

Baru je aku tgk dalam wedding countdown hari 100++ hari lagi...
aku bukan lah yg jenis countdown hari2 tarikh wedding aku...
aku install sebab boleh la aku tgh bape lama lagi masa yang aku ada utk persiapan kawin aku...

Waktu sekarang jangan la ko tanya perasaan aku...aku rasa macam xtahu nk gambarkan perasan aku sekarang ni...cepat sungguh waktu berjalan...

Persiapan setakat ni boleh la dalam 70% dah siap...lagi 30 % masih berjalan...
Alhamdullilah sangat2...wedding aku mak adalah orang penting dalam merancang perkahwinan aku...
memandangkan aku kt bangi..mak kat kampung...segala khemah,kompang,marhaban,meja beradap, DJ semua mak aku dah settlekan...bab goodies beg aku x pning sgt..sebab mak aku mmg buat goodies beg orang kawin...so untk anak die sorang ni..mesti lah die yang buatkan..utk tetamu jenis aku bukan yang jenis beza2 kan goodies beg,,,semua aku bg sama dan adil...aku xnak peningkan orang yg nak mejaga masa kenduri nanti...bab bridal & photographer aku yang settelkan sebab ko nk kawin kan..tu pun serve kat fb/ instagram je weh..xde masa nak g butik bagai..cari satu2...semua ye hujung jari je...ofcoursela pemilihannya dari segala segi mengikut kemampuan...

Dalam masa yang tinggal ni aku cuma kene confirmkan dengan orang2 penting supaya majlis nikah dan majlis kawin berjalan dengan lancar:

1) Borang Nikah pastikan dah lengkap dan disahkan...penting!
2) Bridal - confirmkan dan tanya payment mcm mne...selalu bridal nak atleast 70% before majlis..
    boleh la pergi fitting naju kawin...jangan ketat sudah!...harap2 baju kawin aku okeh la...huahua
3)Photographer - confirmkan..dah settel bayar 90%....dan tinggal lagi 10 % mase dapat outcome.
4) Final Checklist -semak semua checklist...ape yang ditempah dan ape yang belum beli n buat...
banyak sebenarnya kalau nak cakap satu2..yang penting cool jela,,,walaupun jiwa berkocak..





nota: majlis 2 hari (nikah dan sanding) kene pikir berbulan2..tapi tu semua pengalaman manis sepanjang menjadi bride to be!...Alhamdullilah Allah bagi peluang...




2 comments:

Pictures of Beautiful Islands