Thursday, 28 June 2012

Single Bukan Tak Laku

Assalamualaikum 
hai readers ku..sihat?dah makan?
jom malam ni luah hati ke hati
Xnak?..(pi pangkah yg kat atas 2)
xla..kidding je dear..hehehe
ok..jom kita teruskan..

Anda pernah bercinta??..xpernah?...bohong sangat la 2..hehe..tp kalau ye pun..xpela kan...korang comel la 2 sebab ada orang nak..
Cik Ayiesha pernah bercinta tak??...wahai syg-sygku...dengan jujur dan ikhlas cik ayiesha mmg pernah bercinta..
itupun sekali seumur hidup..tapi xde jodoh..dan sekarang aku single!!!...yehhhhhh!!!

ok sekarang bukan nak cerita cinta cintun..tapi nak cakap orang yang single bukan tak laku..tolong la buang jauh-jauh persepsi tu..dan anda yang rasa x cantik, muka aku jerawat la, badan aku gemuk la..aku pendek la..or whatever kekurangan anda anggap itu satu bonus buat anda..ngok ngek ape aku ni ckp 2 satu bonus..yup..anda tahu kenapa aku ckp bonus??..jawapannya cukup simple..Allah Sayangkan kita..
jangan lah la jeles kat orang yg ada boyfriend..memang best ada bf 2 tak dinafikan..ok contoh, bila keluar dengan bf..agak-agak pegang tangan x?..kalau yang kuat iman...mungkin tak..tapi berdasarkan permerhatian..kalau cik ayiesha pergi mall..selalu jugak nampak seorang tudung labuh dan lelaki 2 muka memang alim..dok pegang-pegang gak tangan (tapi xtahu la kalau diorang kawen diusia muda remaja)..xmahu fikir negatif...paling tidak pun itu..kalau selebihnya no komen fikir la sendiri..
kadang-kadang kita terasa sendiri...kenapa tiada orang nak dekat aku..hodoh sangat ke?..
persoalan demi persoalan silih berganti....adik-adik,jangan la risau pasal jodoh pertemuan kita..
biarla orang nak cakap apa pun kat kita peduli kan..mulut orang biarkan diorang berkata..
selagi diorang tak puas..asalkan kita selamat dari dosa itu..Allah sayangkan kita sebab itu dia belum kurniakan kita sape2..sebab cinta kita 
Limited Edition, Cinta kita Hanya Untuk Lelaki Bernama Suami

Buat yang sedang bercinta, maaf kalau ada yang terasa..kita sama2 ingat mengingati sesama sendiri
jaga dan perbaiki la hubungan anda baik-baik..
semoga suatu hari nanti ikatan itu menjadi sah..Amin..




Cik Ayiesha pegang kata-kata ini..sejuk hati bila membacanya..
biar la diam-diam sekali pun..andai jodoh tak kemana..













2 comments:

  1. Kalau single tak semestinya tak laku :)

    ReplyDelete
  2. betul tu,,skg ni ramai je pompuan single,,apa nk buat lelaki baik dh pupus,,hehee

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands