Sunday, 30 December 2012

Review sepejalanan 2012


 Assalamualikum

Alhamdullilah masih dipinjam roh dan jasad di saat dan ketika ini..
masih boleh bernafas menghirup udara cipta Allah SWT
bila tahun semakin meningkat macam 2 jugak umur ko makin meningkat
bukan semakin muda tapi tua..

syabas kat aku sebab dapat harungi tahun 2012 ini dengan baik
bila review balik azam-azam 2012
almost semua tercapai untuk tahun ni
ada jugak yang belum tercapai

xpela bukan semua ko boleh capai
2 semua kehendak ko dan usaha ko
beserta rezeki.

Tahun ini jugak azam aku untuk berjaya dalam semua perkara yang aku nak..
bermula dengan kejayaann aku pass untuk exam Lembaga Jururawat Malaysia.
ko hingat senang nak berjaya exam tuh..kalau ko berhempas pulas belajar tekun (konon)...
Alhamdullilah aku pass walaupun x distinction..teringin jugak

Tahun ini jugak aku bertuah sebab dalam 3 bulan je aku mengangur aku dah bekerja..kalau ko rasa kejap tuh sila la bukak mata..bagi aku tempoh 3 bulan 2 terlalu lama...nasib time tuh masa puasa + raya..xterasa sangat. Rezeki jugak..memang aku nak kan kerja seawal yang mungkin..
ko ingat senang nk cari kerja sekarang... orang yang ada degree pun sekarang susah nak cr kerja..untung la ko kalau abis2 je kerja orang panggil kerja..walaupun kekadang tuh kerja diluar skop bidang ko..yang penting pengalaman ko..macam aku totally out dari skop aku belajar dengan ape yang aku kerja..tapi untuk permulaan aku xkisah..walaupun ni jauh dari bidang aku..perlahan-lahan aku bertatih merangkak untuk cr pengatahuan dalam bidang ni..permudahkan aku..

Last Azam aku nak beli keretakan..masih belum tercapai..mugkin akan di forward ketahun hadapan atau tahun berikutnya..keperluan atau kehendak?
keperluan.....untuk senang aku pergi keje dan balik kampung!

Disudahi dengan Bismillah untuk tahun 2012..dan mengharapkan 2013 yang bakal datang yg tinggal beberapa jam je lagi tahun murah rezeki aku dan korang..



1 comment:

  1. InyaaAllah termakbul nanti impian utk kereta tu :) tahniah! utk impian yg dah termakbul:)

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands