Tuesday, 9 July 2013

Siapa cakap aku malas...

Assalamualaikum....

Semangat oo..dari malam dah prepare..
ko prepare ape la sangat kan..
sekadar masak nasi je pun..
dengan niat aku nak bangun sahur esoknya.

Tido dengan awalnya
sebab esok nak bangun awal-awal..ngeh..
kunci jam siap-siap 4.45am sempat la
untok aku nak masakan bujang aku 2..

macam biasa ingat nak bangun macam hari2 biasa la
boleh la snooze2 jam..sempat mimpi2 best
(jangan ko xtau kalau mimpi2 ni mmg mainan tido aku..
sebabnya sebelum tido berangan dulu..
2 sebb membawa ke mimpi lagi yang best2kan..)
ok...melalut...
sekali kau tersedar...mula tkejut...
selamat masih sempat...

Juadah aku macam biasa...
banyak aku baca post2 pagi tadi
bersahur dengan  nasi lemak la..wah..sedap..
ketam masak lemak cili api pun hado..kemain ko kan...
macam post aku semalam..
simple2 sudah..
nasi putih panas2
telur goreng n kicap...wah selera kau...
aku ade amek gamba tapi malas la aku nak 
post kat ni..kang ade yang terliur..jadi biar jela..

aku dah hagak..mesti mak aku akan tepon punya..
ape lagi laju je aku angkat..untuk myatakan yg aku bangun..
kalau angkat lambat..paham jela kan..

kak,bangun ke?makan ape 2...

nasi,telur goreng,air nescafe je..

la,2 je..nape xbeli stok makanan yg lain2..

2 je yang selera mak...

ha..yela...janji bangun sahur 2...

P/s: In Sya Allah,nak kekalkan bangun sahur ni sepanjang bulan ramadhan ni...belajar2 la bangun masak...bersedia untuk ramadhan2 tahun2 depan..mane la tahu...status untuk tahun depan dah lain...bila lagi nak belajar..kalau x dr sekarang...esok2 dah berlaki baru nak belajar..susah,bila dah selalu buat semua kan jadi senang..dan x banyak yang akan berubah bila dah biasakan dari sekarang....mak aku pesan..




2 comments:

Pictures of Beautiful Islands