Tuesday, 28 August 2012

Cerita Raya Part 1

Assalamualaikum..

Tahun pertama beraya dengan blog..
Happy + teruja
baca entry-entry blog orang..
syok sbenarnya beraya bersama blog sebab dapat brkongsi 
suasana raya kita..

Tang mana nak start dulu pun aku xtau..
sbenarnya memang banyak entry aku nak tulis 
semua pasal raya..
tapi x boleh nak tulis semua
mesti kene ada bahagian-bahagiannya..
kalau x pening orang nak baca..
Alkisah sapatutnya entry ni dari raya pertama lagi..
tapi disbabkan memang aku agak busy..
sampai bil bband pun lupa nak bayo..kan dah kene potong..
ptang tadi baru settelkan..
dan Alhamdullilah sekarang baru boleh update blog...ngeh!happy!
 orang lain cerita pasal raya aku pun nak cerita jugak pasal raya aku...
baru adil kan...hehe..

1 syawal @ pagi raya

Dah menjadi kebiasaan pagi raya kami sekeluarga bermaaf-maafan..
dan untuk kali ni..semua berkumpul belah sini..


Starting dengan abang aku yang sulung..gamba agak ko!..

   
Abang aku yang kedua pulak..




Diikuti isteri abang-abang aku serta anak-anaknya..


turn aku..sempat posing abah aku..
selamat hari raya bah..maaf zahir batin..


mak...selamat hari raya..maaf salah silap..
dan last sekali my lil bro yang hensem tuh..ngeh!..hehe
ni je satu-satunya kami bergambar pakai bju sama...
xsempat nk sekali yg formal!...huwaaaa...nages!
perasan x kat tangan aku pegang apa?
duit raya!...still dapat lagi taw..


ok habis cerita bersalam-salaman..


1 syawal @ Baraan jiran tetanga

Tempat lain aku xtahu..
tapi kat kampung aku masih lagi mengamalkan ziarah-menziarahi dipagi raya..
aku panggil baraan je..tempat korang aku xtahu korang panggil apa..
time ni la semua dapat berkumpul..
anak-anak,cucu-cucu,cicit-cicit (yeke)..
tapi ni lelaki sahaja..
perempuan belah petangnya lak..
meriah kan..
gambo-gambo ni time kat rumah aku..
ni je yang sempat di snapnya..



Rumah x cukup luas..ad yang berdiri..huhu...dok pakcik..muat lagi tu..


Yang xnak makan dok diam-diam
almaklum la..
masa rumah aku ni dah rumah yang ke 7 or 8 cm 2 la..
mau x kenyang..



Aku xsempat nak ambil gamba juadah pagi raya tu..
menu pagi tu 
nasi himpit + rendang
otak-otak kempas
bubur pulut hitam
karemel buah-buahan
kuih-kiuh


1 syawal @ malam raya

Malam raya geng-geng sekolah pulak mai...
setelah  agak lama terpisah..
kitorang berkumpul ramai-ramai kat rumah aku..
walau pun xsemua tapi sekurang-kurangnya ramai jugak yang datang..
memang meriah + kutuk masing2 + bahan sesema ktorang..
riuh x riuh la kitorang time 2..
nak ambil gamba pun berjam-jam jadinya..bohong
susah juga nk bkerjsama..
malu konon!..yela..dah besa!...cett!



 terkumpul juga akhirnya..
13 orang dari 20 lebih (xingat)
kau nampak sapa lagi menyerlah disitu..
kalau x haku!...ngeh..ngeh..
kuning kau..


5 IT SPM 2008:
bakal-bakal:

5 Nurse (4 pmpn 1 lelaki)..(kami memang tersasar jauh amek it & akaun tp jadi nurse!)
5 Akauntan (2 pmpn 3 lelaki)
1 TUDM (lelaki)
1 Cikgu (xd dalam gmba)
1 Polis (xde dalam gmba)

yang lain-lain xsempat interview..
dan alhamdulilah
otai-otai kitorang pun 
senakal-nakal kitorang pun..
semua berjaya dalam study masing-masing
tahun ni majoriti dah abis study..
kalau xde apa2 kita semua akan berkerja..
untuk cerita raya tahun depan mungkin akan lain..




muka ntah bila nak matang...hahaha

7 comments:

  1. memang sgt meriah nampaknya raya kali ni.. happy je tengok semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la...hehe...sebb semua bkumpul kot...

      Delete
  2. seronoknya dpt berkumpul dgn member2 sekolah,akak nih dapat jumpa sorg dua je..

    ReplyDelete
  3. salam merdeka si cntik mnis..diera sggh blog glamour nih ^_^ subhanallah indahnya. spt pemilknya ^_^

    ReplyDelete
  4. Ouch!!!
    Sangat meriah!!!!!!!!!!

    Suka!

    I'm new here(^_^)

    ReplyDelete
  5. wahhh...meriahnya!! selamat hari raya !!

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands