Thursday, 2 August 2012

Dejavu Dikinabalu

Assalamualaikum..

Sapa tengok cerita ini?
aku nak kata tengok hari-hari tu xla..
bila aku teringat baru tengok..
mula-mula aku rasa cerita ini macam tertipu je..
Boleh ke bila kita transfer jantung kat orang lain..
then jantung tu akan suka dekat orang yang 
pernah dia suka dulu..
hemm..boleh jadi ke?
ntah la..korang rasa?

Review sikit cerita ni:

Hari ni last episod cerita tu..
Nadira pilih Bazli sebagai suami untuk menebus segala kesalahannya.
hurm..bagi aku (kalau aku ditempat nadira *perasan..mungkin sukar juga  kot nak buat keputusan..
bukan salah dia yang menyukai ammar tapi jantung tu yang menbuatkan dia suka dekat Ammar..orang kan selalu cakap hati dan perasaan xboleh dipaksa..cinta boleh datang dan pergi tanpa kita paksa dan halau *over sekejap)

Bazli pulak berjaya mendapatkan Nadira sebagai isterinya. walaupun banyak cabaran dan dugaan yang dia tempuh. Cinta dan sayang dia xpernah pudar buat Nadira. Untung kan kalau dapat orang yang setia macam si Bazli ni

Ammar hanya dapat mencintai Nadira untuk dalam hatinya sahaja. walaupun jantung itu milik kekasihnya dulu, tanpa dia sedar dia juga sebenarnya mencintai Nadira. Demi selamat kan Nadira, Ammar berikan Jantungnya pada Nadira untuk hidup.( Ending dia cam 2 la. Sebab saat nadira tenat ada sesorang yang dermakan jantung pada nadira..)
Mungkin Ammar yang dermakan


Bazli jadikan Nadira sebagai "suri hidupnya"..tetapi Ammar berikan jatung untuk "hidup Nadira"
mana lagi penting? sapa lagi kuat cintannya?

haha..pikirkan la ye..



update 16/8

x..bukan Ammar yang bagi jantung pada nadira..kalau ammar yg bagi..mesti ammar mati..aku pun tertipu dengan orang yg cakap mcm 2..harap je belaja sal medik aku ni..bila pikir balik..mana boleh ammar bgi jantung dia pada nadira..
sebenarnya..bukan sebab jantung..tetapi..memang nadira cintakan ammar..even bukan jantung inara sesekalipun.......


9 comments:

  1. tentulah org yg sanggup berkorban itu lebih kuat cintanya..hehe agaknya la kan

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. sweet macam gula2 ek sue:-)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. boleh jugak terjadi trnsfer2 tu melekat lagi perasaan orang yg bagi jantung tu :)

    ReplyDelete
  4. hmmm..x brp layan n x brp minat cite ni. tgk awal2 je dulu sbb kul 7 tu, mase utk memasak. hehehe

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/terima-kasih-saya-terharu.html

    ReplyDelete
  5. bgi dya dua2 mempunyai cinta yg kuat..sorang sanggup derma jantung dan sorang setia..hihih

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands