Saturday, 21 July 2012

Akibat dah lama x bersahur..ni la jadinye..

Assalamulaikum

mak : kak bangun...

5 Minit kemudian

mak : kak.....bangun...sahur...

5 Minit Lagi

mak : Akak!..bangun

Tulah...cakap baik-baik xnak bangun..hamek kau..volume paling tinggi lepas 2 baru bangun..
weh..dah lama kot xbangun sahur macam ni..selama 3 tahun aku study masa kat kolej dulu..boleh dikire berapa kali je bangun sahur..rasanya sekali dua je kot..2 pun mula-mula puasa..excited je lebih aku ngan kawan-kawan..masuk hari kedua ketiga...nah,melalor (bahasa banjar...sory la sape yg x tahu 2)..
aku mengaku aku memang jarang bangun sahur ni...kalau sahur pun tengah-tengah malam..ni dok ngan family kene la bangun sahur..nak masak ape ntah lagi..ngeh..ngeh..semua 2 mak aku sediakan..bangun tinggal makan je..sepanjang sahur bagi aku makan ikan kering,pekasam or telor masin dah ok... hari2 pun xpe...pembuka selera 2..sahur dah macam makan tengah hari ko..bertamabah-tambah..haha..
xpayah la nak ayam ke daging ke ikan ke..xjalannya..haha..tol x?

Kali pertama berpuasa tanpa sapa2 sepanjang 8 tahun..selalunya dulu selalu kejutkan dia bangun sahur..n wish "selamat berbuka"..kali ni...single..yeh..senang hidup..xpayah susah-susah

adakah aku akan berjumpa lagi ramadhan untuk tahun depan??..sebagai siapa??..bujang or tunangan orang or isteri orang or ibu orang...hahahaha....xleh bla.statement...no answer  for that..Waallahualam..

14 comments:

  1. same la kita...hahaha...dulu kalau kat hostel mmg liat la nak bangun...sekrang cuti...ha, memang duduk kat umah la skrg ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangun awal2..kunci jam..jangan jadi mcm saya..hehe

      Delete
  2. best kan puasa kat umahh.. Terjaga makan minum :) Heeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sok sgt..leh order je menu ape nak hari ni..

      Delete
  3. Ahaks.. teringat peristiwa ma saya kejut abah saya.. last2 dia pakai hp cpt jer abah saya bgn angkat tepon.
    ahaks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..cm 2 pulak ye...mesti kelakar kan..hello ye kenapa?bgun sahur...wat dialog sendiri lak..

      Delete
  4. abah penah cerita adik2 dye dulu susah nak bangun sahur, dye pegi letak nasi panas kat pipi baru terkocoh2 bangun =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mcm 2 ade ye..mst ingat smpai bila 2..

      Delete
  5. hehe..tulah kan..nk bersahur ni ad je liat2..

    ReplyDelete
  6. haha. same la kita.. dh lme x biasa bgn sahur. tu yg bile kejut mmg liat gile nk bgn kan.. gikgik xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..biasa la 2..tp lama2 ok dah..

      Delete
  7. saya dulu zaman muda2 pun liat nak bangun...awal2 aje rajin. pastu hareemmmm... tapi skrg, dh jd isteri org, aduiii... kena jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..kalau dah isteri orang kene wajib bgun awal la sediakan sahur untuk suami..err..cm ne la aku nnt kan...silap2..husbd aku yg sediakan..xptut2..hihi

      Delete

Pictures of Beautiful Islands