Monday, 23 July 2012

perlu ke ko nak bagi taw ko g tarawih?

Assalamualaikum

First,maaf sangat-sangat kalau ada yang bakal terasa dengan apa yang aku nak cakapkan ni..
jom la kita saling ingat-mengingati sesama sendiri..entah la kalau aku bukak facebook..terutama sebelum waktu tarawih dan selepas waktu tarawih

contoh diwall facebook sebelum tarawih

A: Nak pergi solat tarawih dah ni...bye2..

contoh diwall facebook selepas tarawih

A:dah balik solat tarawih:-)

Sebenarnya aku xtaw ape motif diorang ni post status-status yang macam ni..nak bagitaw pada umum yang ko pergi tarawih?nak cakap yang ko ni baik?nak tunjuk ko ni alim dimata masyarakat facebook..?
Alhamdullilah kalau niat ko baik..tapi jangat sampai terpesong niat 2 sudah, semata-mata ingin orang tahu..
kalau boleh diam sesuatu amalan baik ko 2..orang akan tahu kalau ko baik..

Tak pon wat blog ni hah..ko cerita apa pun ko nak cerita..tulis la jela ape pun..ko terkentut ke masa tarawih..kalau orang nak baca dia baca..tapi kalau di facebook semua friends  ko akan baca..jangan sampai ada yang meluat sudah

-sama-sama lah kita perbaiki diri tang mana-mana yang kurang-

13 comments:

  1. betul2....sekarang bg cik siti FB tuu bukan tempat utk kita tulis apa saja yang kita nak....terlalu umum kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..xsalah untk bkongsi ape jua..tp perlu pikirkan tgapan orang lain juga:-)

      Delete
  2. tak pelah dia nak post status macam tu... mana tau bila dia cakap nak ge terawih dapat menggalakan orang lain ge terawih sekali... lain orang beza tanggapannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah...harap2 sgt mcm 2..

      Delete
  3. fb skrg ni dah jd mcm diary dah... apa yg dibuat nak dicatatkan... mungkin dah jadi kebiasaan kalau nak kemana2 @ buat apa2 akan dinyatakan di fb...sbb tu nak g tarawikh pun nak diwar2kan... harap2 mereka xda niat utk menunjuk2 tp sebaliknya mengjak yg lain turut sama....

    ReplyDelete
  4. lain org lain pemikiran nya kan.. pikir kan yang positif je. huhu :))

    ReplyDelete
  5. entahlah..fb ni dah jadi satu tempat untuk luahkan o cakap ape2 je mereka suka. bila kita tegor..mereka cakap kite ni jeles..cemburu..ape bagusnye dok tunjuk riak depan orang ramai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebb itu nawaitu 2 perlu diletak depan sekali..

      Delete
  6. fb ni kdg2 akak tgk mcm tempat nak menunjuk2 pun ada,tak kisah la setakat nak tunjuk mkn apa,itu ok lg(sbb akak pun buat mcm tu jugak hehe..) ini tunjuk rantai mas bagai tak takut ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tol 2 kak..xslah untuk berkongsi..memang fb 2 wall untuk berkongsi dengan masyarakat luar..tetapi..kne la dengan cranya..takutnya nanti kita yang terkene..mintak dijauhkan:-)

      Delete
  7. Perlu diingat..ini hanya sekadar pendapat..bukan untuk mengatakan pada sesiapa..anda mempunyai bermacam pendapat..:-)begitu juga saya ^_^...

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands