Wednesday, 25 July 2012

Menu berbuka?mesti sampai fening xtaw nak masak apa..

Assalamualaikum

Baru ramadhan ke 5
dah fening nak fikir..
hari ni nak masak apa?

Mak tanya aku...
nak beli apa hari ni..ikan apa? ayam ke? syur apa?

jawapan aku?
ntah..(angkat bahu..geleng pale)..xde jawapan la weh..

Ape yang beli itu la yang aku masak..then baru la planning nak masak ape..
Bagi aku dan family jenis menu time berbuka nasi dan lauk pauk..
dan ade sesetengah family suka jenis sesuatu menu macam 
nasi ayam, nasi tomato or mcm lagi la..ntah,
jarang kot berbuka menu cam tu..
nasi mesti nak kene ada..wajib!.mana badan x besaw..

Dan aku yakin ramai suri-suri rumah pening 
pikir pasal juadah untuk berbuka ni..
nak lauk yang sama..bosan pulak nanti..
xpe hang pi google
type je nak resepi apa
"ayam percik ala rusia"
haha..teringat cerita tv3 td..
maid dia xtaw google 2 apa..
hang pi google..taip google 2 apa..
sapa yang layan 7ramadhan..mesti tahu..



 
sumber google je ni..

6 comments:

  1. Owh, ayam percik lah patutnya MM suh hubby beli tadi.. Tapi tersalah pesan ayam golek.. Patutla rupa dia cam lain jer makan tadi.. Kahkahkah! Buta menu sungguh.. -_-#

    ReplyDelete
  2. haha..boleh pulak tersalah..pasni google je dulu ek..sonang..

    ReplyDelete
  3. ha'ah..ade gak tgk drama 7 ramadhan tu semlm. dia xtau ape tu google. x baik sungguhlah majikan dia tu kan merendah2kan org yg kurang berkemampuan, yg x reti nk guna teknologi internet. sabo je la..huhuhu

    ReplyDelete
  4. bkn stakat surirumah..bujang pon same je..kat bazar same je.nk msk kurang bahan.last2 pening sndri.hahaha

    ReplyDelete
  5. sedapnyeeeeee ayam percik. kecur air liur ni. ;)

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands