Wednesday, 4 July 2012

Semakin aku melupakan Semakin ia mengingatkan

Assalamualaikum

Sebelum aku meneruskan
aku nak ucapkan salam nisfu syaaban
maka bermula buku baru catatan amalan kita,dan buku lama kita telah diangkat kelangit
Maafkan salah silap aku selama ni
Ampun kan segala dosaku selama ini Ya Allah

Bukan aku untuk menidakkan tetapi kenapa perlu ada 
setiap kali aku cuba untuk melupakan setiap kali itulah ia mengingatkan
bila aku tengok tv..kenapa nama hero cerita 2 nama dia..hilang terus mood nak tengok
xde ke nama lain nk bagi..dulu masa aku dengan dia xde pulak..ini time aku nak lupakan time 2 la 
dia wujud..bila bukak blog dan blogwalking still jumpa nama yang sama kadang nama BF or suami pemilik si blogger..hurm..kebetulan..ramainya la nama yang sama dengan dia ni..kenapa bukan nama lain..faris ke..farouk ke..faizal ke..fazley ke..bukan apa aku rasa something yang tak dapat aku nak cerita perasaan tu..bercampuk aduk jadi satu..kalau boleh aku cuba elakkan..
dan setiap kali aku elak 2 la terjadi..

sama jugak tarikh lahir dia..ntah macam mana tekan sana tekan sini..tengok album fb orang..tarikh 2 yang aku nampak..tarikh lain x pernah pulak nampak..bila tarikh yang x nak aku ingat..itu juga timbul depan mata..kebetulan lagi..??

Aku sedaya upaya untuk melupakan kau..kalau la ada button delete dah lama aku tekan...tolong la Ya Allah..bantulah hambamu ini
aku tahu ini la cubaan Mu..kalau dengan cara ini Kau menguji iman ku..aku terima Ya Allah..
sesungguhnya kekuatan aku kerana Mu.. 


















2 comments:

  1. pengalamn yg da lpas xkn hilang supaya jd pengajaran n kenangan utk mase akan dtg.. :)

    ReplyDelete
  2. Insyaallah, sampai satu masa kita takkan ingat pun kenangan yang lepas...
    By the time kita dah jumpa orang yang betul dan tepat buat kita....
    Sabar ye....

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands