Monday, 16 July 2012

nak adik lagi boleh??

Assalamualaikum

korang ade bape adik beradik?
mesti ramai kan..
aku xramai pun 4 orang je..
huarrrr..mak,nape x bsalin ramai-ramai lagi?
ape..ko ingat senang nk beranak ramai-ramai ni..
(2 bukan mak aku cakap..aku reka je)
berani lak aku nak tanya...ngeh..ngeh..

aku ade 2 abang dan sorang adik adik lelaki
yup..aku sorang je perempuan..
best?...xbest pun...(semua kene beli sendiri..kalau ade kakak..boleh aku belasah dia punya)
abang2 aku semua dah kawen dan ada family sendiri
jarak aku ngan abg2 agak jauh..
aku dengan abg yang kedua jarak hampir 7 tahun..
then jarak aku dengan adik aku 6 tahun
aku pun xpasti sama ada mak ayah aku planning or memang rezeki memang mcm 2..
gilo ke ko nak tanya..wat andaian sendiri suda..hehe

aku memang x sempat nak kawan ngan abg-abg aku..time aku kecik diorang dah besa-besa...
 nak pulak diorang kawan ngan aku time 2....
lagi-lagi dengan adik perempuan..
mak aku lahirkan adik aku pulak masa aku sekolah tadika
huhu...aku memang anti ko ngan adik aku masa 2..
aku xsuka..sebab aku rasa mencabar "kedudukan" aku time 2 la..
haha..

21 tahun kemudian
sekarang baru aku terasa kan best kalau adik beradik ramai..mesti meriah..
asyik-asyik hadap muka adik aku (jangan marah ea dik..hehe)
hari-hari ade je aku akan menyakat adik aku ni..wat dia marah la...sebab aku dah bosan so aku cari la point kacau dia..cuit-ciut la dia,cubit dia tanpa sebab..haha..
yang paling best..nyorokkan handset dia..
then aku wat xtahu...satu rumah die pusing mcari..selalu aku amek  handset dia time dia g sekolah..so,handset dia tinggal..ape lagi ni la peluangnya..
bila dia balik..confirm2 la bende alah 2 yang dia cari dulu..bila dah cari xjumpe2
dia misscall handset dia..tapi aku bijak..dah silentkan pon..hahaha...
dah puas dia mencari..dia dah start aim aku..huhu..
bila dia tnya mak ayah aku..makayah aku cakap xtahu
so aku la ditujunya...mula2 aku berlakon juga cakap ntah..ntah..
hurm..dia sabar lagi..then sampai la malam 
yang aku bila dah online memang terlupa nak pulangkan handset dia..
tetiba aku dengar adik aku ni nangis..aku ingat pasal ape..rupa-rupanya sebab xjumpa handset
hahaha..xmacho la ko ni dik..aku pun kesian then bagi kat dia balik..angin je pandang aku 
haha..
aku bukan jahat..tapi 2 la bila bosan memguasai aku..adik aku jadi mangsa..
tapi bila aku nak suruh sesuatu..time 2 aku berbaik la ngan dia..hehe..dik2 tolong ni..tolong 2..
adik aku ni memang baik..wat je..tanpa banyak soal..best kan ade adik macam ni..tengok jugak mood dia..selalu aku suruh dia gi kedai je..xpun angkatkan kain..xpun urutkan kaki..ngeh..ngeh.
ngan sapa lagi kan aku nak bergaduh macam ni..xkan ngan mak ayah aku lak..xmugkin ko...
dia jela kawan aku,musuh aku,geng gaduh aku..tapi dia jugalah adik kesayangan aku..
(kalau dia baca ni sah-sah senyum kambing)
nasib la dik..ko sorang je adik aku..ko la jadi mangsa aku...ko berani x mintak adik kat mak lagi??...aku cabar...kurang sikit dah aku buli ko..aku x berani nak mintak lagi...xpasal-pasal kang..haha...



Adik kesayangan aku dunia akhirat..ini jela hah satu-satunya..hahah







2 comments:

  1. adik beradik akak de 13 org. akak de kak long n abg long, akak no-3...bawah akak de 5 adik lelaki dan 5 adik pompuan...bukan senang dik de adik beradik ramai nie...tang meriah tu mmg x leh nak ckp la..huru hara jadinya bila semua berkumpul...

    ReplyDelete
  2. wah..13 orang..ramainya la...tang meriah 2 yang best...kene tmbah lg 9 orang ni kalau nak sama..hehehe

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands