Sunday, 15 July 2012

Sebab kau la Jam..aku kene marah.

Assalamualaikum

haha..hari ini ada cerita best..
tapi bagi aku yang kene tak best la..
jom start bercerita..
malam semalam aku tido memang lambat
kalau tak silap 4.30 am cam tu la..
broadband tengah laju
apa lagi aku layan la movie online 
macam-macam cerita woo.. ada baru ada lama
almaklum la dah jarang pi cinema so layan kat situ jela
sudahnya lambat la aku tido..
dalam sedap-sedap tengah tido 
aku tengok jam..owh still pukul 7.30 am..
awal lagi (pulak time ni aku x diwajibkan solat..alfaham-faham jela ye)
second time tersedar tengok jam dekat dinding pukul 7.30am jugak..
kalau ko dah syok-syok tido + memang xcukup tidur
sempat x ko nak pikir asal jam 2 x gerak-gerak
xdek maknenya la weh..yang penting...sambung tidur lagi..wohooo..
entah mimpi ape yang syok aku tengah layan..
aku dengar pintu bilik macam nk roboh + laungan suara mak aku
ha..x tersentak ko bangun..macam lipas kudung dah aku
ape lagi ..aku dengar la ceramah free dari mak aku
kebetulan plak mak aku keluar awal pagi tadi 
sebab ada sukan kat sekolah

nak tahu aku bangun pukul bapa??
haha..memang xpatut..jangan la tiru perangai aku ni
anak dara xelok bangun lambat
tapi kul 12.30 pm ha aku belasah
tapi dengan alasan aku sendiri 
(tidur lewat)
aku terlupa satu perkara
dulu yelah zaman study duduk jauh dari mak ayah
tidur lambat ke cepat ke suka hati la
sekarang ni dok ngan mak ayah 
tidur lambat siap la..
xpasal2 kene soal siasat
silap-silap broadband aku kene tarik..hukhuk..

Reaksi aku bila kene marah??
senyap jela weh..xkan nk melawan..salah aku kot..berani ko nak menjawab..
cepat-cepat masak + kemas rumah 

ni memang salah jam 2 ea..bukan salah aku...(xnak mengalah...haha)


10 comments:

  1. hehe..salah jam tu..sbb tader bateri kot

    ReplyDelete
  2. sekarang hari2 tido tak pernah cukup..bangun memanjang kene awal..sejak2 dah ade anak kecik ni...[ngeeee]

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ini pun time bujang la nk merasa bgn lambat..nnt dah ada anak,rasa jgk ape yg akk rasa..upss...berangan tlampau jauh sgt..hehe

      Delete
  3. hihihi bagus2 salah jam pulak kukuikui :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha..jam la punya pasal ni kan.,ngeh..ngeh

      Delete
  4. betul . kat tempat study tdo bgun la kul bpe pon . kat umah mengelabah nnt kena mrh

    ReplyDelete
  5. tp zaman study la paling best kan...

    ReplyDelete

Pictures of Beautiful Islands