Tuesday, 17 July 2012

Cikgu ke??err...

Assalamualaikum

Cikgu ke??.err..
dari xde apa nak buatkan
asyik blogwalking je..kang mak aku bising..
td bil elektrik dah sampai..ohoho...2 kali ganda dr bulan yg lepas2
nampak x yang aku selalu hadap lappy je..
so buat kerja part time mengajar adik aku yang nakal sorang ni..
memandangkan tahun ni dia PMR..so,mak aku suruh ngajar dia
kak..ajar adik 2...(mak akunye dialog)...hehe
budak lelaki kan..susah sikit..main je banyak..
dulu aku xde kat rumah, dia selalu pergi rumah kawan dia malam2..
study katanya..ntah betol ntah x aku pun xtahu..
aku pun pernah jugak study rumah kawan..
hurm study sekejap je..makan2 je lebih..yela..
asal orang datang hidang macam2..mane nak tumpu pada belaja..hehe..tol kan?

so sekarang aku dah ada kat rumah..dah x payah nak pergi rumah kawan ke ape..
duk rumah..belajar ngan aku..wat latihan..
buku-buku latihan semua aku yg beli taw baik x aku..??.hehe..(beli pakai baucer buku ari 2 je)
jangan xtahu aku ni garang dalam bab2 ngajar ni..pernah aku ajar sampai ngis2 dia woo..
hehe...2 sebab mak aku cakap aku xleh jadi cikgu..walau asalnya cita-cita aku adalah guru..ngeh..ngeh..

budak-budak sekarang untung semua pakai suap je..semua cukup keperluan..cuma nak dengan xnak je belajar..zaman aku dulu belajar dah moden la jugak sikit..cuba bayangkan zaman-zaman mak pak kita dulu cam mana??..dengan usaha ada yang berjaya..
lagi-lagi esok adik aku terpilih untuk dapat netbook free dari bantuan rakyat 1Malaysia tu..
ok bil elektrik untuk bulan depan naik 3 kali ganda..ngeh..ngeh..ngeh...
mak aku geleng kepala la jawabnya..





6 comments:

Pictures of Beautiful Islands